Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Κουτάκος

Θρήνος στον δημοσιογραφικό κόσμο

5 Αυγούστου 2020 20:52
Πέθανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Κουτάκος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο πένθος βυθίστηκε ο δημοσιογραφικός χώρος, μετά την είδηση του χαμού του Παναγιώτη Κουτάκου. Ο δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 49 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. Επίσης, θρήνος επικρατεί και στον καλλιτεχνικό χώρο μετά τον χαμό πασίγνωστου Έλληνα τραγουδιστή.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από την εφημερίδα «Φίλαθλος» και ασχολήθηκε με το ρεπορτάζ διαιτησίας, όντας και ο ίδιος διαιτητής.

Στη συνέχεια πέρασε στη σύνταξη ύλης της εφημερίδας, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα filathlos.gr.

Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 12:30 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Καλλιθέας.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Παπαχρήστου

Θλίψη έχει σκορπίσει στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Τάσου Παπαχρήστου σε ηλικία 63 ετών, λίγες μέρες μετά τον χαμό του Νίκου Πετράκη.

Δούλεψε για χρόνια στο "Έθνος" και υπήρξε γραφείο τύπου της Άρσης Βαρών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κάλυψε πολλούς Ολυμπιακούς Αγώνες και αποκάλυψε μεταξύ των άλλων το ντοπάρισμα του Μπεν Τζόνσον στη Σεούλ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε σφαιροβόλος στον Ηρακλή και οπαδός του "γηραιού". Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από τον "Φίλαθλο" και στη συνέχεια πήγε στο 'Έθνος" απ όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Τρίκκας

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Τάσος Τρίκκας, δημοσιογράφος, συγγραφέας και από τα ιστορικά στελέχη της ελληνικής Αριστεράς.

Ο Τάσος Τρίκκας είχε πολύχρονη δράση στην οργανωμένη Αριστερά και διώχθηκε για τις ιδέες και τους αγώνες του. Θρήνος επικρατεί και στην Λάρισα καθώς έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Γκλέτος σε ηλικία 58 ετών.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της ΕΔΑ «Δημοκρατική Αλλαγή», στην εφημερίδα «Το Βήμα», ενώ άρθρα του είχαν δημοσιευθεί στα «Νέα», την «Ελευθεροτυπία» και την «Εποχή», ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό αρθρογραφούσε στην «Αυγή».

Ο Τάσος Τρίκκας εντάχθηκε στην Κατοχή στις τάξεις της ΕΠΟΝ, ενώ υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας της ΕΔΑ. Με τον χαρακτηρισμό «Κομμουνιστής Γ’ Κατηγορίας» υπηρέτησε έγκλειστος την στρατιωτική του θητεία στην Μακρόνησο και τον Κολινδρό, όπου έδρευαν Ειδικές Μονάδες Οπλιτών.

Πέθανε ο Τάσος Τρίκκας

Μετά την εγκαθίδρυση της δικτατορίας διέφυγε στην Ευρώπη και συντόνισε την πάλη κατά των απριλιανών από τις επιτροπές της ΕΔΑ και του ΠΑΜ στη Δυτική Ευρώπη.

Συντάχθηκε με το ΚΚΕ εσωτερικού στη διάσπαση του 1968, ενώ, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 1973 συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο της «αμνηστίας» του χουντικού καθεστώτος.

Πολιτικά ενεργός και μεταδικτατορικά, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εσ., μέλος της του Εκτελεστικού Γραφείου της ΕΑΡ, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση του ΣΥΝ, θητεύοντας στην Κεντρική Επιτροπή του και την Πολιτική Γραμματεία του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share