Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Δεν έχω δει τόσο αίμα ούτε στον πόλεμο» - Η σοκαριστική μαρτυρία Ελληνίδας για την τραγωδία στη Βηρυτό (Video)

Σοκάρει με την δραματική της περιγραφή

5 Αυγούστου 2020 20:12
«Δεν έχω δει τόσο αίμα ούτε στον πόλεμο» - Η σοκαριστική μαρτυρία Ελληνίδας για την τραγωδία στη Βηρυτό (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για τα δραματικά λεπτά που έζησε έπειτα από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, μιλά στο Open μια Ελληνίδα τραυματίας. Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βηρυτού και, όπως είπε στο Ανοικτό Κανάλι, τέτοιες εικόνες δεν έζησε ούτε σε 17 χρόνια πολέμου. Ενώ, πέντε είναι οι Έλληνες που τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που συγκλόνισαν χθες τη Βηρυτό, εκ των οποίων οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση

«Η Βηρυτός πέθανε, πάει, δεν υπάρχει, πια», λέει στο ίδιο κανάλι η κυρία Κυριακοπούλου, μία από τις τραυματίες της φονικής έκρηξης στο λιμάνι αυτής της πόλης.

«Στην πρώτη έκρηξη που ακούστηκε πήγα στο παράθυρο και νόμιζα ότι έγινε σεισμός. Εγινε η δεύτερη έκρηξη και εκτοξεύομαι από το σαλόνι στην είσοδο του σπιτιού και πέφτω στα τζάμια. Ολο το σπίτι είναι χάλια». Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικές. Τα τραύματά της από τα τζάμια ήταν βαθιά και το πάτωμα γέμισε με αίματα. Μέσα σε πανικό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, εκεί όπου ερχόταν ο ένας μετά τον άλλον. Την ίδια στιγμή, παρουσιάζονταν οι πρώτες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, καθώς δεν είχαν ούτε τα βασικά για τις πρώτες βοήθειες.

«Εγώ λιποθύμησα γιατί είχα πολύ αίμα», τονίζει η Ελληνίδα τραυματίας στο Open, αφού στο σώμα της είχε πάρα πολλά γυαλιά. Δεν είχαν να μου κάνουν ούτε ράμματα στις πληγές που ήταν μεγάλες και ανοικτές. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τους ανθρώπους που ήταν πληγωμένοι. Δεν έχω δει τόσο αίμα στη ζωή μου. 17 χρόνια πόλεμο δεν τα έχω δει αυτά, δεν τα έχω ζήσει, ούτε σε έργο». Να σημειωθεί πως το σπίτι της Ελληνίδας βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης και καταστράφηκε, ενώ πρέπει να αγοράσουν από την αρχή έπιπλα και συσκευές.

Δείτε τι είπε στο Open Tv:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share