Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μυστήριος θάνατος στην Αγία Σοφία!

Θρίλερ!

5 Αυγούστου 2020 18:28
Μυστήριος θάνατος στην Αγία Σοφία!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ο Μουεζίνης Οσμάν Ασλάν πέθανε ξαφνικά μέσα στην Αγία Σοφία από καρδιακή προσβολή, την Κυριακή.

Ο θάνατός του ήρθε λίγες ημέρες μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και της μουσουλμανικής προσευχής που συντελέστηκε εκεί, έπειτα από δεκαετίες.

Ο Ασλάν υπηρετούσε στην Αγία Σοφία από την πρώτη ημέρα της προκλητικής μετατροπής της σε τζαμί και μάλιστα εθελοντικά, για να ενημερώνει τους Μουσουλμάνους σχετικά με τα μέτρα του κορονοϊού μέσα στον ναό.

Απίθανη πρόκληση Ερντογάν: «Η Αγία Σοφία είναι η αναγέννησή μας»

Σε νέα, απίθανη πρόκληση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμιού είναι η αναγέννηση για το τουρκικό κράτος.

Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου τόνισε πως «το εκ νέου άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς για λατρεία αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ότι η χώρα μας ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Εχθρικές επιθέσεις και πολίτικες κρίσεις δεν μπορούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας. Με το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα έκανε έκκληση στους νέους με αφορμή το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή, ενώ ο Νίκος Δένδιας νωρίτερα απάντησε στις προκλήσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share