Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έρχεται η «Θάλεια»: Προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι - Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία

Μεγάλη προσοχή!

5 Αυγούστου 2020 13:26
Έρχεται η «Θάλεια»: Προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι - Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει περιοχές της χώρας από σήμερα έως και το Σάββατο. Η «Θάλεια», όπως ονομάστηκε, θα φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χαλάζι. Επίσης, ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός έκανε λόγο για ραγδαία μεταβολή του καιρού.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία meteo του ΕΑΑ, η μεταβολή του καιρού οφείλεται σε μία αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα, που προσεγγίσει την χώρα μας από τα βορειοδυτικά.

Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν σήμερα, κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία αλλά και τη Θεσσαλία.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και στην Κεντροδυτική Μακεδονία αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπως και χαλαζοπτώσεις.

"Επικίνδυνα μπουρίνια και μπόρες θα χτυπήσουν..." - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Καιρός σήμερα: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε την πρόγνωση του καιρού νωρίς το πρωί στο Open κάνοντας λόγο για αισθητή μεταβολή στο σκηνικό του καιρού αλλά και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Ωστόσο, από εχθές ο ίδιος είχε αναφέρει την αλλαγή αυτή και είχε επιστήσει την προσοχή όλων μας, δείτε εδώ την πρόγνωση του μετεωρολόγου.

Από τη Λαμία και νοτιοανατολικότερα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ωστόσο σημαντική μεταβολή θα σημειωθεί στον καιρό τις επόμενες μέρες καθώς επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες θα χτυπήσουν αρκετές περιοχές.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share