Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Όποιος δεν πιστεύει στον κορωνοϊό...» - Κατάθεση ψυχής από την Αναστασία Κοτανίδου

Τι απάντησε σε όσους έχουν αμφιβολίες;

4 Αυγούστου 2020 20:51
«Όποιος δεν πιστεύει στον κορωνοϊό...» - Κατάθεση ψυχής από την Αναστασία Κοτανίδου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε μια προσωπική κατάθεση ψυχής προχώρησε η Αναστασία Κοτανίδου, απαντώντας με αφοπλιστικό τρόπο σε όσους δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του κορωνοϊού.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι, μεταξύ άλλων, η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 οφείλεται στη διενέργεια περισσότερων διαγνωστικών τεστ, ενώ με τη δική τους σειρά οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους νέους.

«Ευτυχώς τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Μας ανησυχούν όσοι μπαίνουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα. Τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων ημερών είναι ασυμπτωματικά και αφορούν νέους ανθρώπους. Το κακό είναι ότι οι νέοι μπορεί να νοσήσουν χωρίς να το καταλάβουν και να μεταφέρουν τον ιό σε πολύ κόσμο» επισήμανε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην μικρή αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομείο, εκφράζοντας την ελπίδα να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, υποστήριξη, ότι με την τήρηση των αποστάσεων και την χρήση μασκών, μπορεί να ελεγχθεί η πορεία της επιδημίας στη χώρα, ενώ γνωστοποίησε πώς αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, υπάρχει η πιθανότητα χρήσης μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους.

«Ελπίζω να αποφύγουμε το ενδεχόμενο χρλησης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους. Κι αυτό θα γίνει εάν συμμορφωθούμε με τα μέτρα που έχουμε πει» πρόσθεσε.

Ακόμα, έκανε λόγο για την ανάγκη να καταλάβουν οι νέοι ότι τα μέτρα είναι προς όφελος όλων, ενώ τους ζήτησε να μη διασκεδάζουν ο ένας πάνω στον άλλον.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια κέντρα διασκέδασης.

Χαρακτήρισε τη χρήση μάσκας αναγκαίας προκειμένου «να προστατεύσουμε τους γύρω μας και λιγότερο τον εαυτό μας», ενώ σχετικά με όσους δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό, τους προσκάλεσε να επισκεφθούν τις ΜΕΘ για να δουν αυτούς που ήδη νοσούν.

«Ο κορωνοϊος τους προσβάλει όλους. Δεν έχει ηλικία. Όσοι δεν τον πιστεύουν ας δουν τις εικόνες που βλέπαμε μέχρι πρόσφατα σε Ιταλία ή ακόμα και σήμερα στις ΗΠΑ» κατέληξε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share