Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βίντεο σοκ από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ: «Θα πεθάνω, μη με πυροβολήσεις»

Απίστευτοι διάλογοι στις τελευταίες του στιγμές

4 Αυγούστου 2020 15:52
Βίντεο σοκ από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ: «Θα πεθάνω, μη με πυροβολήσεις»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα νέο, σοκαριστικό βίντεο κυκλοφόρησε για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, το οποίο κυκλοφόρησε από την «Daily Mail», δείχνοντας τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Το βίντεο σοκ δημοσιεύεται περίπου δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού και φαίνεται ένας αστυνομικός να τον σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι και εκείνος να ικετεύει: «Σε παρακαλώ αστυνόμε, σε παρακαλώ, μην με πυροβολήσεις», έλεγε ο Φλόιντ, ενώ πριν από λίγο καιρό διέρρευσαν τα τελευταία του λόγια.

Λίγο μετά άρχισε η βιαιοπραγία εναντίον του, η οποία κατέληξε στη δολοφονία του από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν.

Για ακόμη μια φορά φαίνεται πως οι αστυνομικοί αγνοούν τις εκκλήσεις του άνδρα, που τους λέει μη, μόλις έχασα τη μητέρα μου, μην πυροβολήσετε.

Φοβισμένος ακούγεται να λέει: «θα πεθάνω τώρα».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η απομαγνητοφώνηση του συγκεκριμένου βίντεο, είχε ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο το βίντεο ήταν απόρρητο και επρόκειτο να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Χαμός στις ΗΠΑ: Πασίγνωστος ράπερ κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Χαμός επικρατεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες και... δε λέει να κοπάσει, αφού εκτός του νεκρού και των 11 τραυματιών από πυροβολισμούς στη Μινεάπολη, υπάρχει κι ένας πασίγνωστος ράπερ, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Ο Hurricane Chris, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2007, κατηγορείται για ανθρωποκτονία 2ου βαθμού, αφότου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό το βράδυ της Παρασκευής στη Λουιζιάνα. Όταν η Αστυνομία έφτασε στο σημείο, βρήκε το θύμα, που ταυτοποιήθηκε ως ο Danzeria O. Farris Jr. ετών 32, με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες.

Ο ράπερ, 31 ετών, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Christopher J. Dooley, θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν σε αυτοάμυνα στη διάρκεια τσακωμού σχετικά με το αυτοκίνητό του. Ωστόσο, η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει πως το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές δεν επιβεβαιώνει τον σχετικό ισχυρισμό του ράπερ.

Παράλληλα, τονίζουν πως το όχημα για το οποίο έκανε λόγο ο Dooley δεν ανήκει στον ίδιο αλλά έχει δηλωθεί ως κλεμμένο στο Τέξας. Κάποιες από τις πιο γνωστές επιτυχίες του Hurricane Chris είναι το κομμάτι «A Bay Bay» (2007) και το «Halle Berry» (2009).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share