Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Είναι επίσημο: Επιστρέφει εκτάκτως ο Σωτήρης Τσιόδρας

Έκτακτη ενημέρωση

4 Αυγούστου 2020 10:18
Είναι επίσημο: Επιστρέφει εκτάκτως ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας θα εμφανιστεί ξανά σε ενημέρωση για τον κορωνοϊό καθώς μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά θα προχωρήσουν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη, στις 18:00 καθώς τα κρούσματα στη χώρα μας ολοένα και αυξάνονται, δείτε πόσα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

«O Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την Δεύτερα (03/08), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες, για τον Σωτήρη Τσιόδρα και τα περί «απόσυρσης» του λοιμωξιολόγου από το προσκήνιο.

«Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας δεν έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διάσταση απόψεων μεταξύ των επιστημόνων.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε τα εξής:

«Δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα, ο οποίος παραμένει επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, με τακτικότητα, όλο το προηγούμενο διάστημα πριν αποφασιστεί αυτή η επί τρεις φορές την εβδομάδα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Άρα δεν υπάρχει καμία διάσταση».


Αναφορικά με το θέμα της πληρότητας των πλοίων, που αυξήθηκε σε 80%, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι υπήρξε απόφαση της επιτροπής των ειδικών.

«Δεν είμαστε σε διάσταση με τους ειδικούς για να αυξηθεί η πληρότητα, αλλά αυτό που προέχει, όπως καταλάβατε και σήμερα, είναι να είμαστε σίγουροι ότι θα εφαρμόζονται τα μέτρα τα οποία έχουμε εισάγει για να μην υπάρξει διασπορά του ιού στα πλοία. Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στους εξωτερικούς χώρους».

Πρόσθεσε επίσης ότι εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης τα πλοία «είμαστε έτοιμοι να ξαναδούμε τα θέματα της πληρότητας. Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση όμως, είμαστε σε απόλυτη αρμονία με τους ειδικούς».

Κορωνοϊός: «Στο κόκκινο» η Αττική - Πού εντοπίστηκαν τα 77 νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 77 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας.

Απ' αυτά τα 10 είναι εισαγόμενα και συγκεκριμένα τα οκτώ εντοπίστηκαν στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τα δύο προσήλθαν αυτοβούλως.

Τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

- εικοσιοκτώ (28) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

-*εννιά (9) κρούσματα* στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, *όλα μέρος της συρροής που αφορά στο γάμο της Αλεξανδρούπολης*.
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

-Επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, από τα οποία *δύο (2) συνδεόμενα με τον γάμο της Θεσσαλονίκης*.

-Τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

-Πέντε (5) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.

-Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

-*Ένα (1) κρούσμα* στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, *το οποίο συνδέεται με τον γάμο στη Θεσσαλονίκη*.

-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά: Στρατιώτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς, που υπηρετεί σε φυλάκιο στη Λευκωσία. Παράλληλα, νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε από την διεξαγωγή γάμου

Το αποτέλεσμα επήλθε μετά από προεγχειρητικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε ο στρατιώτης, από τον οποίον, μεταξύ άλλων, απαιτήθηκε και διενέργεια τεστ για κορωνοϊό.

Όσοι στρατιώτες βρίσκονταν εντός του φυλακίου τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ οι υπόλοιποι που ήταν εξοδούχοι, παρέμειναν στα σπίτια τους και τέθηκαν σε περιορισμό.

Σε όλους τους στρατιώτες του φυλακίου, αλλά και τις επαφές του θετικού κρούσματος, διενεργήθηκαν τεστ για κορωνοϊό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι χώροι του εν λόγω φυλακίου έχουν απολυμανθεί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share