Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Στα ύψη και πάλι ο υδράργυρος - Μεγάλος κίνδυνος για... - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Αναλυτική πρόγνωση!

4 Αυγούστου 2020 08:07
Στα ύψη και πάλι ο υδράργυρος - Μεγάλος κίνδυνος για... -  Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Καιρός σήμερα: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε την πρόγνωση του καιρού νωρίς το πρωί στο Open κάνοντας λόγο για συνέχεια των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και για ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης. Ωστόσο, πρόγνωση για μίνι καύσωνα έκανε εχθές και ο Τάσος Αρνιακός, δείτε εδώ την πρόβλεψη του μετεωρολόγου.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος ανέφερε πως χωρίς αξιόλογες διακυμάνσεις αναμένεται να κυλήσει ο καιρός σήμερα, Τρίτη, στη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά, θα είναι οι δυνατοί βοριάδες μέσα στο Αιγαίο, ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και στο ανατολικό-νότιο Αιγαίο και τοπικές καταιγίδες αργά το απόγευμα σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

Καιρός: Στα ύψη σήμερα η θερμοκρασία - Αναλυτική πρόγνωση

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο. Ωστόσο, από την Τετάρτη θα σημειωθεί πτώση. Διαβάστε αναλυτική την πρόγνωση.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια, φτάνοντας τους 37 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά. Από αύριο, ωστόσο, αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές, όπως τόνισε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στο Ιόνιο από το βράδυ. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 ως 36 και στη Θεσσαλία κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 ως 32 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share