Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ζητούσαν σάκους πτωμάτων στις 21:30» - Ανατριχιαστική μαρτυρία για την τραγωδία στο Μάτι

Νέα απίστευτα στοιχεία στην φόρα

3 Αυγούστου 2020 14:56
«Ζητούσαν σάκους πτωμάτων στις 21:30» - Ανατριχιαστική μαρτυρία για την τραγωδία στο Μάτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ανατριχιαστική μαρτυρία έρχεται στο «φως» για την τραγωδία στο Μάτι από την εφημερίδα «Real News», όπου αναφέρεται πως υπήρξε εντολή αναζήτησης σάκων πτωμάτων στις 9:30 το βράδυ της μοιραίας εκείνης νύχτας του 2018.

«Εγκληµατική αµέλεια, πανικός αρµοδίων, ολιγωρία, πρωτοφανής ανεπάρκεια του µηχανισµού, ελικόπτερα που δεν απογειώθηκαν για κατάσβεση και διάσωση πολιτών, αξιωµατικός της Πυροσβεστικής που το… έβαζε στα πόδια µπροστά στις φλόγες, αιτήµατα για βοήθεια που ποτέ δεν υπεβλήθησαν στο ΓΕΕΘΑ και εντολή αναζήτησης σάκων πτωµάτων στις 21:30 εκείνης της νύχτας από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει το δημοσίευμα σε μερικά μόνο από τα τρομερά στοιχεία για την φονική πυρκαγιά, που πήρε στο διάβα της 102 ζωές, ενώ πρόσφατα βρέθηκε στην επιφάνεια ένα κρίσιμο εύρημα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τα νέα στοιχεία είναι βασισµένα σε καταθέσεις που δόθηκαν πριν από λίγες µόνο ηµέρες ενώπιον του ανακριτή, επιτελών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πιλότων της Πολεµικής Αεροπορίας, στελεχών του Πυροσβεστικού Σώµατος, αξιωµατικών της ΕΛ.ΑΣ. και υπαλλήλων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Από το σύνολο των στοιχείων προκύπτουν όχι µόνο συγκεκριµένες ευθύνες για την τραγωδία, αλλά και ένα πρωτοφανές αλαλούµ και αλληλοσυγκρουόµενες πληροφορίες και εντολές ανάµεσα σε υπηρεσίες, Κέντρα Επιχειρήσεων, Συντονιστικά και ∆ιευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, χωρίς κανείς να σκεφτεί το ενδεχόµενο εντολής εκκένωσης στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά.

Δείτε ΕΔΩ όλο το δημοσίευμα.

Πηγή: Enikos.gr

Ο Ηλίας Ψινάκης διασκέδαζε στη Μύκονο λίγες μέρες πριν την απολογία του για την πυρκαγιά στο Μάτι - Φωτογραφία ντοκουμέντο!

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την φρικτή τραγωδία από την Πυρκαγιά στο Μάτι που σημειώθηκε το 2018 με τον τραγικό απολογισμό των 102 νεκρών και μόλις πριν από 10 μέρες ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης κλήθηκε από τον ανακριτή για την απολογία του.

Ωστόσο, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Ψινάκη υπεύθυνη θεωρεί την Πυροσβεστική, τονίζοντας πως εκείνος απουσίαζε.

Και όμως ναι απουσίαζε καθώς λίγες μέρες πριν την απολογία του, ο Ηλίας Ψινάκης σύμφωνα με αποκλειστική φωτογραφία του Athensmagazine.gr βρέθηκε στη Μύκονο. Αυτό όμως τον απαλλάσσει από τις όποιες ευθύνες ενδεχομένως του αναλογούν; Αυτό βέβαια θα το κρίνει ο νόμος...

Δείτε την φωτό-ντοκουμέντο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share