Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επιστρέφει ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση; Το σενάριο «διάστασης απόψεων» και η απάντηση του Στέλιου Πέτσα στο μυστήριο «εξαφάνισης» (Video)

Όλα όσα είπε

3 Αυγούστου 2020 14:54
Επιστρέφει ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση; Το σενάριο «διάστασης απόψεων» και η απάντηση του Στέλιου Πέτσα στο μυστήριο «εξαφάνισης» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας ερωτήθηκε για τον Σωτήρη Τσιόδρα και απάντησε πως δεν τίθεται ζήτημα διάστασης απόψεων ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και τον λοιμωξιολόγο. Ενώ, σε μία προηγούμενή του συνέντευξη ο Σωτήρης Τσιόρδας είχε συγκλονίσει λέγοντας: «Φοβάμαι...».

«Δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του Σωτήρη Τσιόδρα. Παραμένει ο επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες συσκέψεις με τον πρωθυπουργό, με τακτικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν από την καθιέρωση της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα. Άρα δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς, ωστόσο, εάν εξετάζεται να επανέλθει η ενημέρωση από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά, απάντησε:

«Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται να επανέλθει η ενημέρωση από Τσιόδρα-Χαρδαλιά. Αυτό το οποίοι εξετάζουμε είναι σε καθημερινή βάση το τι επίπτωση έχουν τα αυξημένα κρούσματα στο εθνικό σύστημα υγείας. Αν δούμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας -κυρίως σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές στις ΜΕΘ και τις διασωληνώσεις- τότε θα χτυπήσουμε ακόμη μεγαλύτερη καμπάνα κινδύνου».

13033: Προ των πυλών η επιστροφή του SMS! Στο τραπέζι και ο «νόμος Παπαθεμέλη» για τα μαγαζιά (Video)

«Αν συνεχιστεί η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, θα πάρουμε μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων», τόνισε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας κάνοντας λόγο για την μεγάλη επιστροφή του 13033!

Όπως είπε, μιλώντας στο Open TV, «ο κόσμος δε νοσεί όπως νοσούσε γιατί οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και προσέχουν περισσότερο. Το πρόβλημα είναι οι νέοι, οι οποίοι δεν προσέχουν κι επίσης δε νοσούν βαριά». Επίσης, υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων γίνεται η μάσκα στην προσπάθεια για αναχαίτιση του κορωνοϊού.

«Ωστόσο, ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί αν πάει έτσι η κατάσταση», είπε ο κ. Σύψας.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως το σημαντικό είναι να μη ληφθούν νέα μέτρα.

«Το πολύ σημαντικό είναι να μην πάρουμε καινούρια μέτρα, αλλά να τηρήσουμε τα μέτρα που υπάρχουν τώρα. Απολύμανση, μάσκα κι αποστάσεις μπορούν να ανατρέψουν πολύ γρήγορα την κατάσταση. Αν τηρηθούν, θα έχουμε ένα καλοκαίρι που θα φύγει χωρίς κάποιο... ατύχημα», είπε.

Ο κ. Σύψας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί ωράριο λειτουργίας στα μπαρ και τους χώρους εστίασης, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

«Ίσως χρειαστεί να κλείνουν πιο νωρίς τα μπαρ και οι χώροι εστίασης, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα. Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας, τώρα δεν μπορούμε να μην χορέψουμε στα μπαρ; Αν συνεχιστεί η διασπορά, θα φτάσουμε σε νοσηλείες, διασωληνώσεις και πιθανώς θανάτους. Θα έρθει το δεύτερο κύμα αν παραμείνουμε θεατές στην αύξηση των κρουσμάτων», προειδοποίησε.

Για τις θεωρίες συνωμοσίας

Όσον αφορά στις θεωρίες συνωμοσίας που ακούγονται για τα κρούσματα στη χώρα μας, ο κ. Σύψας ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν κρύβουμε ούτε κρούσματα, ούτε περιοχές που πλήττονται. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να σταματήσουν οι πολίτες να εμπιστεύονται την Πολιτεία και τους επιστήμονες», είπε και πρόσθεσε:

«Η άγνοια τροφοδοτεί την επιδημία. Η επιδημία είναι σε κατάσταση έξαρσης παγκόσμια. Η φωτιά είναι αναμμένη και καίει γύρω μας, να μην επεκταθεί και σε μας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share