Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίσημο: Υποχρεωτική η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση

3 Αυγούστου 2020 12:42
Επίσημο: Υποχρεωτική η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συζητείτο ήδη μετά την τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κι έγινε επίσημο, μετά και από ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα, αφού η μάσκα γίνεται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων προς αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε, παράλληλα, ότι το μέτρο αυτό ισχύει μέχρι τις 18 Αυγούστου, ενώ μέχρι τότε ισχύει και το μέτρο για τους εργάτες γης. Σύμφωνα με εκείνο το μέτρο, σε περίπτωση που οι εργάτες γης βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι τότε.

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι: «Ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι της αφύπνισης σε όλους τους πολίτες. Ήδη από την Παρασκευή ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και το πλαφόν των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις. Ενώ επίσης ισχύει και η απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι το τέλος Αυγούστου».

Τέλος ανέφερε ότι θα πραγματοποιείται 3 φορές την εβδομάδα η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας και τα επιστημονικά επιτελεία.

«Θα γίνει συνήθεια μας η μάσκα για...» - Η Αθηνά Λινού μας προετοιμάζει για νέα καθημερινότητα

Για μια νέα καθημερινότητα μας προετοιμάζει, στην ουσία, η Αθηνά Λινού, αφού τόνισε πως η μάσκα θα γίνει συνήθεια μας για πολύ καιρό ακόμη και δεν πρέπει να την ξεχνάμε.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας επισημαίνει, ότι τουλάχιστον για έξι μήνες ακόμη θα ζούμε με τη μάσκα, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός, με την κατάσταση πια να εμπνέει έντονη ανησυχία για τυχούσα «αναζωπύρωση».

«Όταν βρέχει ανοίγεις την ομπρέλα σου για να μη βραχεία έτσι πρέπει να γίνει και με τη μάσκα, φοράς τη μάσκα σου για να είσαι ασφαλής από τον κορωνοϊό», λέει η Αθήνα Λινού.

Η καθηγήτρια αναφερόμενη στους νέους λέει ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μιλήσουμε σε αυτούς προφανώς εννοώντας με κάποια σποτ με μια εκστρατεία φτιαγμένη για τους νέους γιατί δε μιλάς σε όλους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο και όταν ερωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμα που θα ακούσουν οι νέοι στην ενημερωτική εκπομπή του Σκάι απαντά ότι: «οι νέοι θα ανταποκριθούν εάν τους κάνουμε να νιώσουν ότι συμμετέχουν ενεργά ότι βοηθούν, ότι γίνονται ήρωες».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του αν έχουμε δεύτερο κύμα ή όχι η καθηγήτρια Αθήνα Λινού απαντά ότι πολλές χώρες πλήττονται από δεύτερο βαρύ κύμα του κορωνοϊού και στην Ελλάδα υπάρχει καταγεγραμμένη μία αύξηση είτε την ονομάζουμε αύξηση είτε την ονομάζουμε δεύτερο κύμα είτε την αποκαλέσουμε τρίτο κύμα δεν έχει σημασία- έχει σημασία ότι έχουμε ανοίξει τον τουρισμό και ότι υπάρχουνε περισσότερα κρούσματα.

«Τα περισσότερα κρούσματα που βλέπουμε τώρα συνεπάγονται περισσότερες νοσηλείες σε 15 με 20 μέρες και περισσότερους θανάτους σε ένα με ενάμιση μήνα» καταλήγει η κυρία Λινού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share