Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Ο Ηλίας Ψινάκης διασκέδαζε στη Μύκονο λίγες μέρες πριν την απολογία του για την πυρκαγιά στο Μάτι - Φωτογραφία ντοκουμέντο!

Αποκάλυψη!

2 Αυγούστου 2020 21:43
Ο Ηλίας Ψινάκης διασκέδαζε στη Μύκονο λίγες μέρες πριν την απολογία του για την πυρκαγιά στο Μάτι - Φωτογραφία ντοκουμέντο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την φρικτή τραγωδία από την Πυρκαγιά στο Μάτι που σημειώθηκε το 2018 με τον τραγικό απολογισμό των 102 νεκρών και μόλις πριν από 10 μέρες ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης κλήθηκε από τον ανακριτή για την απολογία του.

Ωστόσο, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Ψινάκη υπεύθυνη θεωρεί την Πυροσβεστική, τονίζοντας πως εκείνος απουσίαζε.

Και όμως ναι απουσίαζε καθώς λίγες μέρες πριν την απολογία του, ο Ηλίας Ψινάκης σύμφωνα με αποκλειστική φωτογραφία του Athensmagazine.gr βρέθηκε στη Μύκονο. Αυτό όμως τον απαλλάσσει από τις όποιες ευθύνες ενδεχομένως του αναλογούν; Αυτό βέβαια θα το κρίνει ο νόμος...

Δείτε την φωτό-ντοκουμέντο:

Ηλίας Ψινάκης στη Μύκονο, 3 μέρες πριν την φωτιά στο Μάτι

Δυο χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι: Νέο αίτημα για κακουργηματικές πράξεις

Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίξεις για την λαίλαπα του Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στο Μάτι που έχασαν την ζωή του 102 συνάνθρωποι μας, καθώς μέσα σε λίγα 24ώρα για δεύτερη φορά ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης που χειρίζεται την υπόθεση ζητά την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου (από πλημμελήματα σε κακουργήματα) σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Παράλληλα, μια νέα έκθεση κόλαφος είδε το φως της δημοσιότητας που αναφέρει χαρακτηριστικά πως πολίτες αφέθηκαν αβοήθητοι.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρνέρης επαναλαμβάνει το αίτημά του για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για θανατηφόρα έκθεση, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος μία σειρά από νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο στάδιο των ερευνών του, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα του ΠΣ Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος έχει ήδη στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κατά παντώς άλλου υπευθύνου.

Στο έγγραφό του ο 6ος ανακριτής, επικαλούμενος όσα είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του κ. Λιότσιου, την οποία ενεχείρισε και στον κ. Μαρνέρη, αναφέρει ότι συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους.

Μάτι Πυρκαγιά

Παράλληλα, περιγράφει πως κατά την κρίση του στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος.
Μάλιστα, διαχωρίζει δε τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, από τη θέση συγκεκριμένων αξιωματικών, οι οποίοι με βάση το υλικό που έχει στη διάθεσή του φέρονται να λειτούργησαν με εντελώς αντίθετο τρόπο.

Το νέο αίτημα θα μελετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και με βάση τα νέα στοιχεία να επανακριθεί. Σε περίπτωση που αυτή τη φορά και ο εισαγγελέας κρίνεις ότι στοιχειοθετείται η άδικη πράξη για την οποία υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα, τότε θα ασκηθεί τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο ανακριτικό έγγραφο θα κληθούν να απολογηθούν για κακούργημα όταν φτάσει η ώρα να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της μαύρης εκείνης ημέρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share