Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Παγωμάρα» με την πρόβλεψη του ΠΟΥ για τον κορωνοϊό: Βλέπει... μακρά πανδημία

Χτυπά το καμπανάκι και πάλι

1 Αυγούστου 2020 21:10
«Παγωμάρα» με την πρόβλεψη του ΠΟΥ για τον κορωνοϊό: Βλέπει... μακρά πανδημία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Παγωμάρα» φέρνει η πρόβλεψη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για τον κορωνοϊό, καθώς προβλέπει μια μακριά πανδημία, κρούοντας και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 685.000.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΡ, ο ΠΟΥ προειδοποίησε σήμερα πως η πανδημία του κορωνοϊού είναι πιθανόν να είναι «μακρά», αξιολογώντας την κατάσταση έξι μήνες μετά το αρχικό ξέσπασμα της COVID-19 τον Δεκέμβριο στην κινεζική επαρχία της Γουχάν.

Μάλιστα, η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ υπογράμμισε «την μακρά διάρκεια της πανδημίας της COVID-19» τονίζοντας παράλληλα πως οι κοινωνικο-οικονομικές πιέσεις αναμένεται να εξουθενωθούν τα παγκόσμια αντανακλαστικά.

Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί πως στην χώρα μας, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 110 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμό - ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Κορωνοϊός: Ετοιμάζεται για μαζικό εμβολιασμό τον Οκτώβριο η Ρωσία

Ο κορωνοϊός «θερίζει» τον πλανήτη και η Ρωσία δείχνει ετοιμότητα, καθώς φαίνεται έτοιμη να ξεκινήσει μαζικό εμβολιασμό από τον Οκτώβριο κιόλας, έχοντας ολοκληρώσει τις κλινικές δοκιμές.

Ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι το Gamaleya Institute, μια κρατική ερευνητική μονάδα στη Μόσχα, ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και ετοιμάζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την καταχώρησή του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο ίδιος δήλωσε ότι γιατροί και δάσκαλοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

«Σχεδιάζουμε εκτεταμένους εμβολιασμούς για τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Μουράσκο, αν και ο ΠΟΥ έχει τις διαφωνίες του.

Πηγή δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι το πρώτο πιθανό εμβόλιο της Ρωσίας κατά της COVID-19 θα εξασφαλίσει την έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών τον Αύγουστο και σύντομα θα διατεθεί σε εργαζομένους υγειονομικών υπηρεσιών.

Το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια εργαζόταν επί ενός εμβολίου με βάση έναν αδενοϊό. Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία η Ρωσία προχωρά στη διάθεσή του έχει ως αποτέλεσμα κάποια δυτικά μέσα ενημέρωσης να διατυπώνουν επιφυλάξεις για το εάν η Μόσχα θέτει το κύρος της ως χώρας πάνω από την επιστήμη και την ασφάλεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share