Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Αναβρασμός» στη Βόρεια Ελλάδα για τον κορωνοϊό - Εκεί εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα

Σε επιφυλακή Θεσσαλονίκη και Καβάλα

1 Αυγούστου 2020 19:24
«Αναβρασμός» στη Βόρεια Ελλάδα για τον κορωνοϊό - Εκεί εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Αναβρασμός» επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα για τον κορωνοϊό, αφού πολλά κρούσματα εντοπίστηκαν εκεί, θέτοντας σε επιφυλακή ορισμένες περιοχές της.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι 37 κρούσματα υπήρξαν στη Θεσσαλονίκη και άλλα 23 στην Καβάλα, με την Αττική να είναι πιο σταθερή στα 19, ενώ τα εισαγόμενα ήταν μόνο 12, μεταξύ των καινούργιων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Πού εντοπίστηκαν τα 110 κρούσματα:

– εννέα (9) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
– δεκαεννέα (19) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
-τριάντα επτά (37) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, *δέκα (10) εκ των οποίων σχετίζονται με έναν γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσ/κης*.
-είκοσι τρία (23) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, *σχετιζόμενα με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων*.
-Έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα πέντε (5) εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.
-Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
-Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Κορωνοϊός: Προ των πυλών τα πιο σκληρά μέτρα - Πιθανότητα επανόδου των μηνυμάτων στο 13033

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανεξέλεγκτη δεν είναι ακόμη, αλλά η κυβέρνηση επιθυμεί να αποφύγει κάθε αρνητική έκπληξη, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να έρθουν και πιο σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ενώ συζητείται και η επάνοδος των μηνυμάτων στο 13033.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου για το Οpen, να προλάβει τα χειρότερα τρέχει η κυβέρνηση, με δύο ορόσημα πολύ σημαντικά, τον Δεκαπενταύγουστο το πρώτο και το δεύτερο η επανέναρξη των σχολείων αρχές Σεπτεμβρίου.

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε ύψιστη επιφυλακή την κυβέρνηση, τα συναρμόδια υπουργεία και τον κρατικό μηχανισμό. Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα 3 Αυγούστου θα πραγματοποιείται τρεις φορές τηλεδιάσκεψη υπό τον ίδιο με τη συμμετοχή των Υπουργού Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

Οι τηλεδιασκέψεις θα πραγματοποιούνται και εντός του Αυγούστου. Μια φορά την εβδομάδα και εάν χρειαστεί και περισσότερο θα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, για να επαναξιολογείται συνεχώς η κατάσταση, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν λίγες ημέρες μετά τον Δεκαπεντάυγουστο.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα. Σε πρώτο πλάνο είναι οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά των SMS στο 13033, δηλαδή περιορισμός στην κυκλοφορία, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown στο μοντέλο του Εχίνου στην Ξάνθη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share