Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Πέθανε ο Γιάννης Ζαχουδάνης

Θρήνος

1 Αυγούστου 2020 10:12
Πέθανε ο Γιάννης Ζαχουδάνης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών ο Γιάννης Ζαχουδάνης, ο οποίος είχε περάσει από τα κοινά της ΠΑΕ Άρης στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Ο συγκεκριμένος ήταν μεγαλομέτοχος του Άρη στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και ανέλαβε μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Κοντομηνά. Θρήνος ξέσπασε και στον παγκόσμιο κινηματογράφο, αφού πέθανε ένας θρυλικός σκηνοθέτης, που έγραψε τη δική του ιστορία.

Ο Ζαχουδάνης διέμενε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια και έφυγε από τη ζωή νικημένος από καρκίνο. Η κηδεία του δεν θα τελεστεί, καθώς είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί.

Θρήνος: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Γεώργιος Παναγιωτόπουλος

Σε ηλικία 76 ετών έχασε σήμερα την μάχη με την επάρατο νόσο ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Γεώργιος Παναγιωτόπουλος.

Ο πατέρας του Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος ήταν σύμβουλος στο Συμβούλιο Επικρατείας και είχε διατελέσει υπουργός. Η μητέρα του Αντιγόνη ήταν κόρη του βουλευτή Πειραιώς Ιωάννη Παπαδόπουλου.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Δίδαξε το 1969 στην έδρα του Διοικητικού Δικαίου στην Π.Α.Σ.Π.Ε. (ήδη Πάντειο Πανεπιστήμιο) και είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλλες σχετικά με το Δίκαιο του Περιβάλλοντος. Σοκ έχει προκαλέσει και ο θάνατος του 51χρονου Γιώργου Παπαγιάννη.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εισήλθε μετά από διαγωνισμό το έτος 1970. Προήχθη σε πάρεδρο το 1977, σε σύμβουλο Επικρατείας το έτος 1989 και σε αντιπρόεδρο το 2004. Το έτος 2005 προήχθη σε πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Από την θέση του προέδρου του ΣτΕ απεχώρησε λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου, που είναι η τετραετία. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, του Εκλογοδικείου, του Μισθοδικείου και του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας.

Πέθανε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Την περίοδο 2004 - 2005 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. Το 2006 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Γενικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου και το έτος 2009 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του Ιδρύματος Διοικητικού Δικαίου Μιχ. Στασινόπουλου και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών, ενώ διετέλεσε και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων νομικών Ενώσεων και Ιδρυμάτων.

Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, μεταξύ των οποίων είναι εκείνη για την αναθεώρηση και συμπλήρωση του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην βουλευτή και αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων Κέλλυ Μπουρδάρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share