Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Ο καύσωνας συνεχίζεται αλλά...» - Ανατροπή στον καιρό από τον Γιάννη Καλλιάνο

Αναλυτική πρόγνωση

31 Ιουλίου 2020 21:40
«Ο καύσωνας συνεχίζεται αλλά...» - Ανατροπή στον καιρό από τον Γιάννη Καλλιάνο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κορυφώθηκε σήμερα Παρασκευή (31/7) η θερμή εισβολή με το σκηνικό του καιρού να παρουσιάζει αλλαγή από αύριο Σάββατο (1/8), όπως αναφέρει στο Mega ο Γιάννης Καλλιάνος.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα πρέπει να περιμένουμε καλό καιρό, για το πρώτο μισό της ημέρας, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει το τι έρχεται.

Από το μεσημέρι ως το απόγευμα στα ηπειρωτικά τμήματα από την κεντροανατολική Πελοπόννησο και βορειότερα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις με αποτέλεσμα βροχές υπό τη μορφή μπόρας.

Για την περιοχή της Αττικής θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 ως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην συμπρωτεύουσα κάποιες αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες στις ορεινές περιοχές, 26-35 βαθμούς η θερμοκρασία.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα κατέβουν οι μπόρες νοτιότερα, με τον υδράργυρο να παρουσιάζει πτώση 2-3 βαθμούς.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Αναφέρει συγκεκριμένα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

«Μεταβολή του καιρού προβλέπεται, από το απόγευμα του Σαββάτου (01-08-2020) μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (02-08-2020).

Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν:

1. Από τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου (01-08-2020) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (02-08-2020) στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια.

2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής (02-08-2020) στην Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο (01-08-2020) στη βόρεια Ελλάδα και την Κυριακή (02-08-2020) σε όλη την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share