Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα υγειονομική «βόμβα» από γάμο στις Σέρρες

Εξαπλώνεται η πανδημία

31 Ιουλίου 2020 19:35
Κορωνοϊός: Νέα υγειονομική «βόμβα» από γάμο στις Σέρρες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα υγειονομική «βόμβα» λόγω κορωνοϊού έχει προκύψει από γάμο στις Σέρρες, λίγο αφού έγινε γνωστή η αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, με όλους τους καλεσμένους να βρίσκονται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον νομίατρο Σερρών, ένας 30χρονος σερραϊκής καταγωγής βρέθηκε θετικός ενώ και άλλα 3 άτομα που εξετάστηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης θετικά.

Πρόκειται για το 3ο κρούσμα στις Σέρρες αυτή την εβδομάδα και το 15ο συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών. Οι αρχές πάντως προβληματίζονται για τους γάμους, καθώς σύμφωνα με τον νομίατρο είναι μία επικίνδυνη κατάσταση για τη μετάδοση της νόσου

Όλοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους ενώ συγχρόνως γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

Υποχρεωτική θα είναι από αύριο (1/8) η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους λόγω κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, που προέβη σε έκτακτη ενημέρωση μετά τα τελευταία νούμερα του ΕΟΔΥ, το μέτρο αυτό θα ισχύσει για όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, με εξαίρεση την εστίαση και ιατρικές εξαιρέσεις, όπως άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, ή παιδιά 3 ετών και κάτω.

Το δεύτερο μέτρο, είναι η αναστολή επισκεπτηρίων σε δομές ευάλωτων ομάδων, νοσοκομεία και γηροκομεία έως τις 15/8, ενώ δεν επιτρέπεται η επίσκεψη ιατρικών επισκεπτών έως την ίδια ημέρα.

Παράλληλα, για τους γάμους, τις βαπτίσεις και τις κηδείες θεσπίζεται όριο στα 100 άτομα, με όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται.

Επίσης, υπάρχει πια απαγόρευση όρθιων πελατών σε καταστήματα διασκέδασης, έχοντας τη δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε τραπεζοκαθίσματα, ενώ παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων στις παραλίες.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως παρατείνεται έως τις 15/8 η αναστολή πτήσεων σε Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια, ενώ υπάρχει στο ίδιο διάστημα ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share