Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ως εδώ με την αλητεία...» - «Άστραψε» και «βρόντηξε» ο Νίκος Χαρδαλιάς

Όλα όσα αναφέρει στην ανάρτησή του στο Instagram

31 Ιουλίου 2020 14:55
«Ως εδώ με την αλητεία...» - «Άστραψε» και «βρόντηξε» ο Νίκος Χαρδαλιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Άστραψε» και «βρόντηξε» μέσω του Instagram ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να απαντά με μηνύσεις και αγωγές σε δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για συμμετοχή σε εργοστάσιο παραγωγής μασκών, χάριν του οποίου μας επιβάλλει το μέτρο της χρήσης της έναντι του κορωνοϊού.

Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό, ο κ. Χαρδαλιάς «ξέσπασε» εναντίον όσων διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, διαψεύδοντας τέτοια σενάρια.

Αναλυτικά, όσα έγραψε:

«Επειδή η αλητεία έχει τα όρια της, επειδή ΟΥΔΕΜΙΑ συμμετοχή έχω σε οποιοδήποτε εργοστάσιο ή οποιαδήποτε ανάλογη εταιρεία στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή, επειδή όχι μόνο βίλα δεν έχω (ή είχα ποτέ) αλλά όλα τα χρόνια παραμένω με την οικογένεια μου στο ενοίκιο στον Καρέα, επειδή όλα αυτά είναι γνωστά και αποδεικνύονται απο το πόθεν έσχες μου που κάθε χρόνο καταθέτω στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, έδωσα σήμερα εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε μηνύσεις και εξαντλητικές αγωγές έναντι οποιουδήποτε αναπαράγει την συγκεκριμένη ψευδή, συκοφαντική «είδηση»!

Δεν κάνω βήμα πίσω στη μάχη απέναντι σε θρασύμια, μικρούς Γκειμπελίσκους, που κρύβονται πίσω από ανώνυμα και ψεύτικα προφίλ, δεν κάνω βήμα πίσω απέναντι σε ψεκασμένους και ανισόρροπους γραφικούς συνομωσιολόγους που απειλούν και συκοφαντούν, και που προσπαθούν με όρους ανύπαρκτων σεναρίων και θεωριών επιστημονικής φαντασίας να υπονομεύσουν την προσπάθεια των Ελλήνων και της πατρίδας μας να τηρήσει τα μέτρα, να ξεπεράσει την κρίση, να κερδίσει την μάχη με τον αόρατο εχθρό!

Ως εδώ! Καμία έκπτωση σε θέματα δημόσιας υγείας, καμία έκπτωση σε ζητήματα προσωπικής αξιοπρέπειας…».

Επείγουσα ανακοίνωση Νίκου Χαρδαλιά

Επείγουσα ανακοίνωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στην οποία επισημαίνει τι ισχύει για τους μουσουλμάνους που θέλουν να τιμήσουν την εορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ, σήμερα Παρασκευή 31/7 και αύριο Σάββατο 1/8.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τους μουσουλμάνους που θέλουν να τιμήσουν την εορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ, σήμερα Παρασκευή 31/7 και αύριο Σάββατο 1/8:

Ενόψει της σημερινής και αυριανής μουσουλμανικής εορτής, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνει και υπενθυμίζει σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του COVID 19 τα εξής:

Στις 31 Ιουλίου 2020 είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές των μουσουλμάνων, η εορτή για την Θυσία του Αβραάμ, το Ιντ αλ Αντχα ή κουρμπάν μπαϊράμ.

Τα θρησκευτικά καθήκοντα των μουσουλμάνων για την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ υπενθυμίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο μέσα στα Τζαμιά σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.34060, της οποίας η ισχύς έχει παραταθεί μέχρι την 21/8/2020, δηλαδή επιτρέπεται ένα άτομο ανά 5 τ.μ. και με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Σε Τζαμιά που είναι μεγαλύτερα από 500 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 100 άτομα. Κάθε πιστός πρέπει να έχει μαζί του το δικό του χαλάκι προσευχής.

Απαγορεύεται η πραγματοποίηση προσευχών σε δημόσιους χώρους και οι Δήμοι που έχουν παραχωρήσει χώρους για την πραγματοποίησή τους πρέπει άμεσα να ανακαλέσουν αμέσως τις σχετικές άδειες. Στα προαύλια των Τζαμιών επιτρέπεται να συγκεντρωθούν μέχρι 10 άτομα και με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μάσκα.

Φυσικά, οι χειραψίες, τα χειροφιλήματα, η ανταλλαγή ασπασμών και εναγκαλισμών αυξάνουν την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας και γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγονται.

Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να παραμείνουν σπίτι τους. Η προσευχή στο σπίτι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, προστατεύοντας ταυτόχρονα την υγεία τους.

Απαγορεύεται επίσης η συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων σε εορταστικά γεύματα ή δείπνα.

Ευχόμαστε στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας χρόνια πολλά για την αυριανή εορτή και επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, ώστε κάθε μέρα χαράς και προσευχής αφιερωμένη στον Θεό να μην μετατραπεί σε αιτία και εστία μετάδοσης του κορωνοϊού.

Δείτε την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share