Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Ανάκληση αδειών για τα ΜΜΜ - Έρχεται αύξηση των δρομολογίων

Πήρε την απόφαση η κυβέρνηση

31 Ιουλίου 2020 13:13
Ανάκληση αδειών για τα ΜΜΜ - Έρχεται αύξηση των δρομολογίων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανακλήθηκαν οι άδειες των ανθρώπων που εργάζονται στα ΜΜΜ, με την κυβέρνηση να δείχνει έτσι πως αυξάνονται τα δρομολόγια τους.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών επισημαίνει -αν και με καθυστέρηση αρκετών ημερών - ότι «οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μας προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα στην ΕΡΤ, ο οποίος σημείωσε με νόημα ότι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η διασπορά του ιού προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό σχεδιάζεται η άμεση πύκνωση των δρομολογίων, ενώ προς το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει ήδη η ανάκληση των θερινών αδειών των εργαζομένων, ενώ παράλληλα φαίνεται πως ετοιμάζεται «χτένισμα» για το αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείο, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

- Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

- Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

- Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. το υπουργείο υπενθυμίζει για άλλη μία φορά ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share