Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πήραν μέτρα στη Σουηδία: Ο κορωνοϊός τους αναγκάζει σε τηλεργασία μέχρι το 2021

Πάνω από 80.000 τα κρούσματα

30 Ιουλίου 2020 20:08
Πήραν μέτρα στη Σουηδία: Ο κορωνοϊός τους αναγκάζει σε τηλεργασία μέχρι το 2021
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο κορωνοϊός έχει σημειώσει έξαρση, μεταξύ άλλων χωρών, και στη Σουηδία, η οποία παίρνει μέτρα και, μετά από πάνω από 80.000 κρούσματα, ετοιμάζεται να εφαρμόσει την τηλεργασία έως το 2021.

Το μέτρο αυτό έχει ως βασικό στόχο να μειωθεί ο συνωστισμός στα δημόσια μέσα μεταφοράς και να διευκολυνθεί η κατάσταση για τους απολύτως αναγκαίους εργαζόμενους που εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να δίνουν το «παρών» στην εργασία τους, ενώ στην Ελλάδα σημειώθηκε θάνατος και από άλλο ιό.

Τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί μείωση των κρουσμάτων και ιδίως των σοβαρών περιπτώσεων για τις οποίες απαιτείται νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Όμως η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας σημειώνει ότι «αν αυξηθούν και πάλι οι επαφές, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος νέας εξάπλωσης (του ιού) το φθινόπωρο».

Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης στη χώρα έχουν καταγραφεί 80.100 κρούσματα της Covid-19.Μόνο το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 318 νέες μολύνσεις. Συνολικά, έχουν πεθάνει από την ασθένεια 5.739 άνθρωποι

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία δεν επέβαλε ποτέ καραντίνα στον πληθυσμό, κράτησε ανοιχτά τα σχολεία, τις καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια. Οι αρχές υπερασπίζονται αυτήν την τακτική, την οποία θεωρούν κατάλληλη μακροπρόθεσμα και απορρίπτουν τα μέτρα που επιβλήθηκαν για σύντομες χρονικές περιόδους σε άλλες χώρες, θεωρώντας τα υπερβολικά αναποτελεσματικά, σε σύγκριση με τις συνέπειες που είχαν για την κοινωνία.

Όσον αφορά τις μάσκες προστασίας, μόνο το υγειονομικό προσωπικό καλείται να τις χρησιμοποιεί.

Κορωνοϊός: «Χτενίζει» ΜΜΜ και beach bars η κυβέρνηση

Την απόφαση να «χτενίζει» τα ΜΜΜ, τα beach bars και τα κλαμπ πήρε η κυβέρνηση, με τους ελέγχους να γίνονται ολοένα εντονότεροι λόγω κορωνοϊού, κάτι που έγινε γνωστό μετά την τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα σκληρά μέτρα να μη λαμβάνονται ακόμη, πιθανώς για να αποφευχθούν αρνητικές οικονομικές συνέπειες.

Μάλιστα κατόπιν συνεννόησης με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν ταχύτερες οι συνδέσεις παρά τον Αύγουστο, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτό θα γίνει μέσω της πύκνωσης των δρομολογίων. Παράλληλα θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επιπλέον άνδρες της αστυνομίας θα βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στο Μετρό για να επιτηρούν εάν οι πολίτες φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα.

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή για πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης τρεις φορές την εβδομάδα ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. Ακόμη ο πρωθυπουργός παρότρυνε τους ειδικούς να «χτυπήσουν» εγκαίρως το καμπανάκι κινδύνου για τη διασπορά του κορωνοϊού. Παράλληλα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο στις επόμενες ενημερώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συμμετέχει και λοιμωξιολόγος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share