Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Είναι μια δύσκολη μέρα με τη θερμοκρασία στους...» - Η Ναταλί Κακκαβά προειδοποιεί

Αναλυτική πρόγνωση

30 Ιουλίου 2020 16:49
«Είναι μια δύσκολη μέρα με τη θερμοκρασία στους...» - Η Ναταλί Κακκαβά προειδοποιεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Η Ναταλί Κακκαβά μας προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, μιλώντας για παρατεταμένο καύσωνα και δίνοντας οδηγίες για την αντιμετώπισή του, ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου μιλά για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν έως 12/8.

Η μετεωρολόγος ανέφερε στο Open, ότι σήμερα (30/7) είναι μια δύσκολη μέρα στην Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 42 βαθμούς και τους ανέμους να κυμαίνονται έως και 7 μποφόρ, με κίνδυνο για πυρκαγιές, αλλά από Κυριακή (2/8) ο υδράργυρος θα πέσει.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Ποιος καύσωνας; Με καταιγίδες μπαίνει ο Αύγουστος

Καιρός: «Φούρνο» αναμένεται να θυμίσει σήμερα η χώρα, στην πιο ζεστή ημέρα της τελευταίας εβδομάδας του Ιουλίου, κάτι για το οποίο μας είχαν προετοιμάσει από την προηγούμενη εβδομάδα οι μετεωρολόγοι.

Οι θερμοκρασίες θα ανέβουν στα ύψη στη Θεσσαλία, εκεί που ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου, αλλά και στα ανατολική τμήματα της χώρας, στην κορύφωση του καύσωνα, που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες και θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως από το σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, το κύμα καύσωνα θα ακολουθήσουν καταιγίδες και ξαφνικά μπουρίνια, στο ξεκίνημα του Αυγούστου. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές ενδέχεται να πέσει και χαλάζι.

Το δεδομένο, πάντως, είναι πως η χώρα θα είναι «καμίνι» μέχρι και το Σάββατο, ενώ μια... καλή γεύση από καύσωνα, πήρε την Τετάρτη το σύνολο, σχεδόν, της χώρας, με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στα Αρφαρά Μεσσηνίας όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 40,1 βαθμούς. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ επισημαίνονται επιλεκτικά κάποιες από αυτές.

Θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν τον καιρό της χώρας

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, καθώς και των περισσότερων χωρών της Δυτικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης τουλάχιστον έως και το Σάββατο 01/08.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 - Σάββατο 01/08, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι δύσκολες ημέρες θα είναι η σημερινή και η αυριανή (30 και 31).

Επισημαίνεται ότι οι θερμοκρασίες των αερίων μαζών που τη Δευτέρα 27/07 κυμαίνονταν σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα βρεθούν 2 με 3 βαθμούς πάνω από αυτά έως και το Σάββατο 01/08.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share