Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πρόταση-βόμβα από τον Ντόναλντ Τραμπ: «Μήπως να...» (photo)

Σοκ!

30 Ιουλίου 2020 16:09
Πρόταση-βόμβα από τον Ντόναλντ Τραμπ: «Μήπως να...» (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δήλωση-βόμβα από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ζητεί την αναβολή των Προεδρικών εκλογών κάτι που είναι πρωτοφανές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Την αναβολή των Προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για το Νοέμβριο του 2020 ζήτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι έχει στοιχεία πως θα γίνει νοθεία στην επιστολική ψήφο! Συναγερμός έχει σημάνει στον Λευκό Οίκο, με τον κορωνοϊό να... πλησιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού συνεργάτης του βρέθηκε θετικός.

Με αυτό το tweet ο Αμερικανός Πρόεδρος έριξε την βόμβα:

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επιτεθεί στην επιστολική ψήφο, ισχυριζόμενος, χωρίς να δώσει αποδείξεις, ότι η αναμενόμενη αύξηση αυτής θα οδηγήσει σε εκτεταμένη νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι πρόσφατα σχόλια πρώην ανώτερων στρατιωτικών αξιωματικών που επέκριναν την απάντηση Τραμπ στις πανεθνικές διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα τον έκαναν σίγουρο ότι ο αμερικανικός στρατός θα επέμβει εάν ο μεγιστάνας πρόεδρος αρνηθεί να αναγνωρίσει τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει συχνά δημοσίως τις ανησυχίες του ο Τραμπ θα προσπαθήσει να κλέψει στις εκλογές. Αλλά η ρητορική του κλιμακώθηκε πρόσφατα, καθώς οι περισσότερες εθνικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται του προέδρου, ενώ ο Τραμπ έχει εντείνει την κριτική επιστολικής ψήφου.

Ένταλμα σύλληψης κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Ένταλμα σύλληψης κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε το Ιράν, ζητώντας μάλιστα από την Interpol να συνδράμει στη σύλληψη του Αμερικανού προέδρου. Ενώ, ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στις ΗΠΑ με τις εξεγέρσεις να συνεχίζονται τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ στη Μινεσότα από λευκό αστυνομικό.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το Ιράν έκανε γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ καταζητείται για την δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί τον περασμένο Ιανουάριο, ζητώντας παράλληλα από την Ιντερπόλ να συνδράμει στην προσπάθεια σύλληψής του!

Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Ali Alqasimehr, έχει ήδη παραδώσει το ένταλμα σύλληψης του Τραμπ στην Ιντερπόλ, η οποία από την πλευρά της δεν έχει προβεί στην παραμικρή ανακοίνωση. Εκτός από τον πρόεδρο Τραμπ το Ιράν κατηγορεί ακόμη περίπου 30 άτομα για τη δολοφονία του ανώτερου αξιωματούχου του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο σύλληψης, η (μάλλον συμβολική) κίνηση του Ιράν υπογραμμίζει την κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στη χώρα και τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη στιγμή που ο Τραμπ αποχώρησε μονομερώς από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share