Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

«Μετά το 40άρι έρχεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας...» - «Καμπανάκι» από τον Τάσο Αρνιακό

Αναλυτική πρόγνωση

30 Ιουλίου 2020 13:44
«Μετά το 40άρι έρχεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας...» - «Καμπανάκι» από τον Τάσο Αρνιακό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: «Καμπανάκι» για τον καιρό των επόμενων ημερών ήχησε από τον Τάσο Αρνιακό, ο οποίος επεσήμανε στον ΑΝΤ1 πως μπορεί να έχουμε 40άρια αυτές τις μέρες, αλλά σύντομα θα υπάρξει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, ενώ η Χριστίνα Σούζη βλέπει ακόμη και βροχές.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρει, ότι από σήμερα (30/7) μπαίνουμε σε κλοιό καύσωνα με τον υδράργυρο στους 40 βαθμούς, ενώ τα μελτέμια κρατούν καλά στα 7 μποφόρ. Από το Σάββατο (1/8), όμως, αρχίζει μια αποκλιμάκωση που θα οδηγήσει τη θερμοκρασία στους 35 βαθμούς για την επόμενη εβδομάδα, που σημαίνει πως θα έχουμε καλύτερες συνθήκες.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Ποιος καύσωνας; Με καταιγίδες μπαίνει ο Αύγουστος

Καιρός: «Φούρνο» αναμένεται να θυμίσει σήμερα η χώρα, στην πιο ζεστή ημέρα της τελευταίας εβδομάδας του Ιουλίου, κάτι για το οποίο μας είχαν προετοιμάσει από την προηγούμενη εβδομάδα οι μετεωρολόγοι.

Οι θερμοκρασίες θα ανέβουν στα ύψη στη Θεσσαλία, εκεί που ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου, αλλά και στα ανατολική τμήματα της χώρας, στην κορύφωση του καύσωνα, που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες και θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως από το σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, το κύμα καύσωνα θα ακολουθήσουν καταιγίδες και ξαφνικά μπουρίνια, στο ξεκίνημα του Αυγούστου. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές ενδέχεται να πέσει και χαλάζι.

Το δεδομένο, πάντως, είναι πως η χώρα θα είναι «καμίνι» μέχρι και το Σάββατο, ενώ μια... καλή γεύση από καύσωνα, πήρε την Τετάρτη το σύνολο, σχεδόν, της χώρας, με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στα Αρφαρά Μεσσηνίας όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 40,1 βαθμούς. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ επισημαίνονται επιλεκτικά κάποιες από αυτές.

Καταιγίδες Αύγουστος

Θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν τον καιρό της χώρας

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, καθώς και των περισσότερων χωρών της Δυτικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης τουλάχιστον έως και το Σάββατο 01/08.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 - Σάββατο 01/08, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι δύσκολες ημέρες θα είναι η σημερινή και η αυριανή (30 και 31).

Επισημαίνεται ότι οι θερμοκρασίες των αερίων μαζών που τη Δευτέρα 27/07 κυμαίνονταν σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα βρεθούν 2 με 3 βαθμούς πάνω από αυτά έως και το Σάββατο 01/08.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share