Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

«Αν πιστεύεις ότι η χρήση μάσκας σε περιορίζει...» - Το συγκινητικό μήνυμα συγγραφέα ΑμεΑ που πρέπει όλοι να διαβάσουμε

Συγκλονίζει με το κείμενο που έγινε viral

29 Ιουλίου 2020 15:21
«Αν πιστεύεις ότι η χρήση μάσκας σε περιορίζει...» - Το συγκινητικό μήνυμα συγγραφέα ΑμεΑ που πρέπει όλοι να διαβάσουμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα συγκινητικό μήνυμα προχώρησε ο γνωστός συγγραφέας και ακτιβιστής για τα δικαιώματα ΑμεΑ, Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος τοποθετήθηκε για το ζήτημα της χρήσης μάσκας για τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος, με ένα φοβερό του κείμενο στο Facebook, που έχει μεταδοθεί με ταχύτητα φωτός και αξίζει όλοι μας να το διαβάσουμε, αναφέρεται στον περιορισμό που ορισμένοι νιώθουν, τονίζοντας πως «αν το πιστεύεις αυτό, τότε δεν έχεις ιδέα τι θα πει περιορισμός», τη στιγμή που και η Βουλή επιχειρεί να δώσει το σωστό παράδειγμα.

Αναλυτικά, όσα έγραψε:

«Αν πιστεύεις ότι η χρήση μάσκας σε περιορίζει τότε δεν έχεις ιδέα τι θα πει περιορισμός

Μακάρι να μην ήξερα και εγώ τίποτα από περιορισμούς. Μακάρι να διάβαζα τις αναρτήσεις σου για ‘’πρόβατα που φοράνε μάσκα’’ και να μην ένιωθα καμία προσβολή. Ας είσαι εσύ ο ‘’επαναστάτης’’ και εγώ ο βλάκας που θα ιδρώνω μεσ’ τη μάσκα μου και δεν θα αναπνέω καλά. Μου αρκεί που θα ξέρω ότι θα έχω κάνει ότι είναι δυνατό για να μην βάλω την υγεία κανενός άλλου σε κίνδυνο. Μου αρκεί που θα με δει κάποιος να παιδεύομαι με τη μάσκα μου και θα σκεφτεί να βάλει και αυτός τη δική του, για να μην μπει και η δική μου υγεία σε κίνδυνο.

Γιατί έτσι πάνε αυτά. Δεν χρειάζεται να είσαι σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει και το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο κίνδυνος. Και μόνο οι υποψίες αρκούν. Και μόνο λίγες ενδείξεις είναι υπέραρκετες. Γιατί αν είχες ‘’πάθει’’, θα ήξερες ότι με την υγεία δεν παίζουμε για κανένα λόγο, πόσο μάλλον με τον ‘’αστείο’’ περιορισμό της χρήσης της μάσκας. Αν είχες βρεθεί σε μια εντατική για να ακούσεις ανθρώπους να πνίγονται μες την πνευμονία τους επειδή κάποιος έξυπνος έβηξε την ‘’απλή’’ γρίπη επάνω τους, ίσως φορούσες μάσκα όταν ένιωθες άρρωστος και πριν κορονοιού εποχή.

Από αύριο εγώ θα φοράω τη μάσκα μου σε όλους τους κλειστούς χώρους, όχι γιατί το επιβάλει ο νόμος, αλλά κυρίως γιατί το επιβάλει η συνείδηση μου. Γιατί ξέρω ότι μπροστά στους πραγματικούς περιορισμούς, αυτό είναι κάτι πραγματικά αμελητέο, που αν όμως το κάνουμε όλοι, ίσως κάνει και τη μεγάλη διαφορά.

Ας θυσιάσουμε μια μικρή ανάσα σήμερα, για να κερδίσουμε πολλές μεγάλες ανάσες αύριο. Μία δίκαιη ανταλλαγή, δεν συμφωνείτε;».

Αν πιστεύεις ότι η χρήση μάσκας σε περιορίζει τότε δεν έχεις ιδέα τι θα πει περιορισμός Μακάρι να μην ήξερα και εγώ...

Posted by Δημήτρης Αντωνίου on Tuesday, July 28, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share