Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Παράνοια: Άτομο μπήκε στη σήραγγα του ΗΣΑΠ Μοναστηρακίου

Αλλαγή στα δρομολόγια

29 Ιουλίου 2020 14:30
Παράνοια: Άτομο μπήκε στη σήραγγα του ΗΣΑΠ Μοναστηρακίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια στιγμή... παραφροσύνης, όπως θα έλεγαν ορισμένοι σε μια πολύ γνωστή ατάκα, βιώνουν οι χρήστες των ΜΜΜ το μεσημέρι της Τετάρτης (29/7), καθώς άγνωστο άτομο μπήκε στη σήραγγα στον ηλεκτρικό του Μοναστηρακίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, υπάρχει είσοδος ατόμου στη σήραγγα της γραμμής 1 από Μοναστηράκι προς Ομόνοια.

Άτομο μπήκε στη σήραγγα του Μοναστηρακίου

Έγινε διακοπή ρεύματος στο συγκεκριμένο τμήμα. Η κίνηση των συρμών γίνεται προσωρινά στα τμήματα Πειραιάς- Ταύρος και Αττική - Κηφισιά, τη στιγμή που τα δρομολόγια έχουν αλλάξει.

Μείωση ΦΠΑ: Πόσο πληρώνουμε σε ΜΜΜ, ΚΤΕΛ και ταξί - Αναλυτικά Παραδείγματα (photos)

Μέχρι και εννέα ευρώ χαμηλότερες τιμές στα ΚΤΕΛ και πέντε ευρώ στο σταθερό τιμολόγιο των ταξί στη διαδρομή «Ελ. Βενιζέλος» - Σύνταγμα, είναι οι τιμές από τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές, η οποία ισχύει από 1η Ιουνίου, όπως επισημαίνεται στην αναλυτική ενημέρωση του υπουργείου Μεταφορών. Επίσης, μειωμένες τιμές για τις μετακινήσεις τους με ταξί θα πληρώνουν οι επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΑ κοστίζει πλέον 1,20 ευρώ και το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ 0,90 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους κατόχους καρτών απεριόριστων διαδρομών, οι μειώσεις φτάνουν μέχρι και τα 30 ευρώ στην περίπτωση ανανέωσης έως το τέλος Οκτωβρίου της ετήσιας κάρτας του ΟΑΣΑ και τα 44 ευρώ εάν η ετήσια κάρτα αφορά και διαδρομές προς αεροδρόμιο ενώ το όφελος στην ετήσια κάρτα του ΟΑΣΘ φτάνει τα 27 ευρώ. Αναλυτικά:

Οι μειώσεις στα ΚΤΕΛ

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα ΚΤΕΛ του νομού είχαν ήδη μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων προς και από Αθήνα τρεις μήνες πριν την πανδημία του κορονοϊού, από 45 ευρώ στα 39 ευρώ. Από 1η Ιουνίου, η τιμή διαμορφώνεται στα 36 ευρώ, δηλαδή ο επιβάτης θα πληρώνει 9 ευρώ λιγότερα για κάθε διαδρομή.

Αντίστοιχα ενδεικτικά αναφέρεται ότι το κόστος της διαδρομής Αθήνα- Δράμα διαμορφώνεται από 61 ευρώ στα 55 ευρώ, Αθήνα- Ορεστιάδα από 89 ευρώ στα 81, Αθήνα- Ιωάννινα από 42,50 ευρώ στα 39, Αθήνα- Πάτρα από 21 ευρώ στα 18, Αθήνα- Καλαμάτα από 24 ευρώ στα 22, Αθήνα- Ηγουμενίτσα από 48 ευρώ στα 44,50 ευρώ.

Οι μειώσεις στα ταξί

Οι σταθερές τιμές στα ταξί για τη διαδρομή «Ελ. Βενιζέλος» – Σύνταγμα, από τις 5 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα διαμορφώνεται από τα 38 ευρώ στα 35 ευρώ. Αντίστοιχα τις βραδινές ώρες το κόστος της ίδιας διαδρομής πέφτει από τα 54 ευρώ στα 49 ευρώ. Οι αντίστοιχες σταθερές τιμές στην Θεσσαλονίκη διαμορφώνονται από τα 20 ευρώ στα 18 ευρώ και από τα 28 ευρώ στα 26 ευρώ για τις βραδινές ώρες αντίστοιχα και στην Καβάλα από τα 38 ευρώ στα 35 ευρώ.

Όσον αφορά την «ταρίφα», από τα 0,35 ευρώ το χλμ υπολογίζεται πως θα πέσει στα 0,32 ευρώ το χλμ.

Οι μειώσεις στα επιβατικά ΙΧ με οδηγό

Για τη μίσθωση επιβατικών ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, η ενοικίαση για 3 ώρες πέφτει στα 82 ευρώ από τα 90 ενώ για ενοικίαση μισής ώρας από τα 40 ευρώ πέφτει στα 36 ευρώ.

Νέες τιμές εισιτηρίων και καρτών του ΟΑΣΑ από 1/6

Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων

Μείωση στο ΦΠΑ των εισιτηρίων

Μείωση ΦΠΑ στα εισιτήρια

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share