Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καρέ καρέ η δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο - Η στιγμή που ο δράστης μπουκάρει από το παράθυρο για να τον σκοτώσει! (photos)

Εικόνες που σοκάρουν!

29 Ιουλίου 2020 09:20
Καρέ καρέ η δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο - Η στιγμή που ο δράστης μπουκάρει από το παράθυρο για να τον σκοτώσει! (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης στον Στέφανο Χίο δημοσιεύει η εφημερίδα του γνωστού εκδότη και θύματος, Μακελειό.

Όπως αναφέρουν στο Μακελειό υπάρχουν 4 βίντεο και 30 φωτογραφίες που δείχνουν καρέ καρέ την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου. Πρόκειται για υλικό από κάμερες ασφαλείας, προφανώς από την ίδια την οικία του δημοσιογράφου και από γειτονικά σπίτια.

Σε αυτές τις φωτό φαίνεται ο δράστης να έχει πλησιάσει, σχεδόν ακουμπήσει στο παράθυρο του λευκού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο δημοσιογράφος. Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας την ώρα που ο Στέφανος Χίος επέστρεφε στο σπίτι του από την εφημερίδα που εκδίδει και ακριβώς τη στιγμή που είχε σταματήσει έξω από το σπίτι του περιμένοντας να μπει στο γκαράζ.

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω στο Athensmagazine.gr:

Στέφανος Χίος: «Αυτός είναι ο δολοφόνος μου» - Το διακριτικό σημάδι και το πρόσωπό του

Τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους είχε ο Στέφανος Χίος, ο οποίος έδωσε στοιχεία σχετικά με το προφίλ του ατόμου που προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του.

Ο Στέφανος Χίος ανέφερε ότι είδε και θυμάται καλά τα μάτια του δράστη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μογγολίζει” αφού τα μάτια του έχουν σχιστοειδές σχήμα, ενώ όπως είπε είναι χαμηλού αναστήματος.

Δεν παρέλειψε να δηλώσει την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους αναγνώστες του για τα χιλιάδες μηνύματα και σχόλια συμπαράστασης που έχει λάβει.

Ο Στέφανος Χίος έδωσε την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς από το κρεβάτι στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται.

“Το τελευταίο διάστημα δεχόμουν απειλές και πιστεύω ότι έχει σχέση με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας μας” είπε στους αστυνομικούς ο δημοσιογράφος, ενώ παράλληλα είπε ότι έπαιρνε μέτρα ασφαλείας νοικιάζοντας συνεχώς καινούργια αυτοκίνητα, ώστε να μην κινείται με το ίδιο.

Οι αστυνομικοί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην καταγραφή της κάμερας που υπάρχει στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του Στέφανου Χίου, ενώ πολύτιμη βοήθεια μπορούν να προσφέρουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του δημοσιογράφου τις τελευταίες ημέρες.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της βαλιστικής εξέτασης αλλά και των στοιχείων που θα προκύψουν από την επεξεργασία του οπτικού υλικού, βρίσκεται η αστυνομία που ερευνά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Στέφανου Χίου.

Ήδη ο δημοσιογράφος μίλησε στους αστυνομικούς που τον συνάντησαν στο δωμάτιο της θωρακοχειρουργικής κλινικής του ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Κατά την πρώτη του κατάθεση το θύμα της δολοφονικής απόπειρας είπε στους αστυνομικούς πως ο δράστης φορούσε κουκούλα τύπου full face ενώ κατάφερε, παρά το σκοτάδι χάρη στα φώτα του δρόμου να δει τα μάτια του που ήταν σχιστά. Επίσης είπε ότι η επίθεση έγινε λίγο πριν μπει με το αυτοκίνητό του στο γκαράζ του σπιτιού του.

Ο Στέφανος Χίος στην πρώτη του κατάθεση ότι δεχόμενος τις δυο σφαίρες κατάφερε να ανοίξει με δύναμη την πόρτα η οποία χτύπησε τον δράστη στο χέρι όπου κρατούσε το πιστόλι των 9mm. Ο Στέφανος Χίος εκτιμά ότι η επίθεση έγινε εναντίον του εξαιτίας της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που ασκεί, ενώ είπε ότι δεχόταν απειλές για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας του.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του, ο δημοσιογράφος δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον και επικοινωνεί κανονικά. Βρίσκεται σε δωμάτιο φρουρούμενος και μαζί του είναι η σύζυγός του αλλά και οικεία πρόσωπά του. Ακόμη οι γιατροί δεν μπορούν να πουν πότε θα είναι ικανός να πάρει εξιτήριο και μέχρι τότε θα παραμείνει στο νοσοκομείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share