Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Στέφανος Χίος: Εκεί επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας - Έτσι έγινε η επίθεση

Τι ψάχνουν οι Αρχές;

28 Ιουλίου 2020 20:47
Στέφανος Χίος: Εκεί επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας - Έτσι έγινε η επίθεση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Στέφανος Χίος είναι ακόμη καλύτερα σήμερα (28/7) στη δεύτερη ημέρα νοσηλείας του στο ΚΑΤ, με τον ίδιο μάλιστα να δίνει την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς.

Οι Αρχές δε σταματούν να ψάχνουν το δράστη, ο οποίος πυροβόλησε δύο φορές το γνωστό δημοσιογράφο. Οι κάμερες δείχνουν, σύμφωνα με την Αστυνομία, να είναι αυτές που μπορούν να δώσουν λύση στο μυστήριο, ώστε να διαλευκανθούν τα υπόλοιπα.

Εκεί επικεντρώνονται και οι έρευνες, εξάλλου, για να διευκρινιστεί και ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης. Προς το παρόν κάθε σενάριο είναι πιθανό, είτε πρόκειται για προσωπικό είτε οικονομικό πρόβλημα, ενώ θα λυθεί σύντομα η απορία για το αν επιτέθηκε κάποιος που ενοχλήθηκε από τα δημοσιεύματά του, ή είναι ένα τρομοκρατικό χτύπημα.

Παράλληλα, ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων παρουσίασε μια αναπαράσταση του πώς έγινε αυτή η επίθεση.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Στέφανος Χίος: Δείτε το πρώτο πρωτοσέλιδο του "Μακελειού" μετά την δολοφονική επίθεση

Από θαύμα σώθηκε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, καθώς όλα τα στοιχεία της έρευνας για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δείχνουν ότι οι δύο δράστες ήθελαν να τον σκοτώσουν.

Λίγες ώρες μετά κυκλοφόρησε και το πρώτο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του, Μακελειό και το Athensmagazine.gr σας το έχει εξασφαλίζει και σας το παρουσιάζει παρακάτω!

Στέφανος Χίος: Ποιος τον ήθελε νεκρό; Ραγδαίες εξελίξεις

Σοκαρισμένο είναι το Πανελλήνιο από την απόπειρα δολοφονίας κατά του δημοσιογράφου και εκδότη, Στέφανου Χίου, ο οποίος φέρεται να έχει σωθεί κυριολεκτικά από θαύμα!

Όλα τα στοιχεία της έρευνας για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δείχνουν ότι οι δύο δράστες τον ήθελαν νεκρό.

Ενέδρα έστησαν δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι στον Στέφανο Χίο, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 3:00 τα ξημερώματα, και ενώ επέστρεφε σπίτι του, ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες στο λαιμό και τα πλευρά, ενώ δύο ακόμη βολίδες καρφώθηκαν στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και μόλις ο Στέφανος Χίος εμφανίστηκε, ένας από τους δράστες τον πλησίασε ενώ το θύμα ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού.

O Στέφανος Χίος αντέδρασε άμεσα, ανοίγοντας με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον επίδοξο δολοφόνο του και να μπλοκάρει το όπλο του.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Χίος εμφανίστηκε αιμόφυρτος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και από εκεί, με δεδομένο ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Ο Στέφανος Χίος νοσηλεύεται σε καταστολή, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται ως ελεγχόμενη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για μία καλά σχεδιασμένη ενέργεια, πριν από την οποία φαίνεται ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες: Εντοπισμός του σπιτιού του δημοσιογράφου, παρακολούθησή του, κατόπτευση των γύρω δρόμων.

Η Αστυνομία αναζητά το κίνητρο των δραστών: Εάν πρόκειται για προσωπικές διαφορές, εάν πρόκειται για κάποιον που ήθελε να εκδικηθεί για κάποιο δημοσίευμα της εφημερίδας του Στέφανου Χίου ή εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Στην τελευταία περίπτωση αυτό θα μπορούσε να αποκαλυφθεί με κάποια προκήρυξη.

Μέχρι στιγμής, κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share