Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: «Πρωτιά» ξανά στην Αττική στα κρούσματα - Εξάπλωση σε περισσότερες περιοχές

Συναγερμός για τα νέα στοιχεία

28 Ιουλίου 2020 19:08
Κορωνοϊός: «Πρωτιά» ξανά στην Αττική στα κρούσματα - Εξάπλωση σε περισσότερες περιοχές
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ανησυχητικά, με την νέα ενημέρωση να δείχνει τα κρούσματα αρκετά ανεβασμένα.

Κι αν η κατάσταση στις πύλες εισόδου είναι ελεγχόμενη, καθώς και σήμερα (28/7) ο αριθμός ήταν ικανοποιητικός με επτά κρούσματα, στην Αττική σημαίνει ξανά συναγερμός, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αναφέρει ανησυχητικά στοιχεία νωρίτερα, ενώ εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές ο ιός.

Aναλυτικά:

– επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– δεκατέσσερα (14) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,
– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες. 1195 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2139 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έκτακτο «καμπανάκι» του ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός δεν είναι γρίπη

Έκτακτο «καμπανάκι» εξέδωσε για τον κορωνοϊό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος σε τελευταία του ενημέρωση επισημαίνει, ότι δε συμπεριφέρεται σαν τη γρίπη.

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε σήμερα (28/7) κατά του εφησυχασμού αναφορικά με τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού κατά τη θερινή περίοδο του βόρειου ημισφαιρίου, λέγοντας ότι ο ιός δεν συμπεριφέρεται σαν τη γρίπη που συνηθίζει να ακολουθεί εποχικές τάσεις, ενώ συναγερμός έχει σημάνει για τα κρούσματα στην Αττική.

«Ο κόσμος συνεχίζει να σκέφτεται για τις εποχές. Αυτό που χρειάζεται όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι αυτός είναι ένας νέος ιός και… ότι αυτός συμπεριφέρεται διαφορετικά», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη, ζητώντας να υπάρξει επαγρύπνηση στην εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να επιβραδυνθεί η μετάδοση που εξαπλώνεται μέσω μεγάλων συναθροίσεων.

Προειδοποίησε επίσης να μη σκέφτεται κανείς με όρους κυμάτων του κορωνοϊού, λέγοντας: «Πρόκειται να είναι ένα μεγάλο κύμα. Πρόκειται να έχει κάποιες διακυμάνσεις», συμπληρώνοντας ότι το καλύτερο είναι να αμβλυνθεί και να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα σημειώνοντας μικρές διακυμάνσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share