Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Στα... χαρακώματα οικογένεια Τραμπ και Twitter: «Μπλόκαραν» το λογαριασμό του μεγάλου γιου

Συνεχίζεται ο «πόλεμος»

28 Ιουλίου 2020 18:27
Στα... χαρακώματα οικογένεια Τραμπ και Twitter: «Μπλόκαραν» το λογαριασμό του μεγάλου γιου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στα... χαρακώματα βρίσκονται διαρκώς η οικογένεια του Ντόναλντ Τραμπ με το Twitter, το οποίο αυτή την φορά «μπλόκαρε» το λογαριασμό του Ντόναλντ Τζούνιορ, ήτοι του μεγάλου γιου του προέδρου των ΗΠΑ, λόγω «δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών» σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος είχε ανεβάσει επίσης το ίδιο tweet. Στον λογαριασμό του, η ανάρτηση δεν εμφανίζεται πλέον και έχει αντικατασταθεί από ένα μήνυμα που δείχνει ότι «δεν είναι πλέον διαθέσιμο», αλλά φαίνεται να είναι σε θέση να κάνει tweet, με τον πλανητάρχη πρόσφατα να απειλεί να το «κόψει».

«Μπλόκαραν» το λογαριασμό του μεγάλου γιου του Ντόναλντ Τραμπ

Τα νέα για την αναστολή του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, του μεγαλύτερου γιου του προέδρου, κοινοποιήθηκαν από τον σύμμαχό του και Ρεπουμπλικανό σύμβουλο στρατηγικής, Άντριου Σουραμπιάν. Ο Σουραμπιάν ισχυρίστηκε ότι ο αποκλεισμός ήταν μια απόδειξη ότι το Twitter αποτελεί «απειλή για την ελεύθερη έκφραση» και ότι «συνεχίζει να συμμετέχει σε παρεμβολές στις εκλογές», αλλά δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης που κατέστησε σαφές ότι το εν λόγω tweet είχε απαγορευτεί λόγω κατηγοριών παραπληροφόρησης.

Ο Τραμπ Τζούνιορ δεν θα μπορεί να κάνει tweet για τις επόμενες 12 ώρες ή να χρησιμοποιεί άλλες λειτουργίες όπως να ακολουθεί άλλους χρήστες ή να κάνει like σε αναρτήσεις. Η εν λόγω ανάρτηση έχει επίσης αφαιρεθεί από τη σελίδα του.

Χάκαραν 45 λογαριασμούς διασήμων παραδέχεται το Twitter

Οι χάκερ που οργάνωσαν επίθεση σε λογαριασμούς διασημοτήτων και πολιτικών στο Twitter «χειραγώγησαν με επιτυχία μικρό αριθμό εργαζομένων» της πλατφόρμας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η εταιρεία.

To Twitter διευκρίνισε ότι συνολικά είχαν στόχο 130 λογαριασμούς και κατάφεραν να «σπάσουν» τους 45 από αυτούς, χρησιμοποιώντας «εργαλεία που είναι διαθέσιμα μόνο στην εσωτερική ομάδα υποστήριξης».

Μεταξύ άλλων, οι χάκερ μπήκαν στον λογαριασμό του Δημοκρατικού υποψηφίου προέδρου Τζο Μπάιντεν, του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, του ιδιοκτήτη της Tesla Ίλον Μασκ και του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Μέσω των λογαριασμών αυτών έστειλαν μηνύματα καλώντας τους χρήστες να τους στείλουν bitcoin, υποσχόμενοι ότι θα διπλασιάσουν τα λεφτά τους.

Σύμφωνα με ειδικευμένους ιστότοπους που παρακολουθούν τις συναλλαγές σε bitcoin αλλά δεν καταγράφουν τους αποδέκτες, στάλθηκαν με αυτόν τον τρόπο περίπου 100.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το Twitter, σε οκτώ από τους λογαριασμούς αυτούς οι χάκερ κατάφεραν επίσης να κατεβάσουν δεδομένα στα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες έχει πρόσβαση μόνο ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού.

Αυτή η εντυπωσιακή κυβερνοεπίθεση, για την οποία έχει ξεκινήσει έρευνα το FBI, αναζωπύρωσε τη συζήτηση στις ΗΠΑ για την ασφάλεια των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πολλοί διερωτούνται επίσης ποιες θα ήταν οι πιθανές συνέπειες αν οι χάκερ κατάφερναν να μπουν στον λογαριασμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συχνά ανακοινώνει την πολιτική του μέσω του Twitter και έχει 83,5 εκατομμύρια ακολούθους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share