Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Σφίγγα η 35χρονη - Η περούκα, το κινητό και ο «Γολγοθάς» της 34χρονης

Όλα τα νέα στοιχεία στην υπόθεση

28 Ιουλίου 2020 14:47
Επίθεση με βιτριόλι: Σφίγγα η 35χρονη - Η περούκα, το κινητό και ο «Γολγοθάς» της 34χρονης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα των αρχών στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Οι αστυνομικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια κατάφεραν να ανακτήσουν αρχεία από το laptop και το κινητό τηλέφωνο της 35χρονης κατηγορούμενης, τα οποία είχε διαγράψει.

Μεταξύ των στοιχείων που περιήλθαν στη διάθεση των αρχών είναι ο προσδιορισμός της ημερομηνίας που έγινε η αγορά της περούκας. Όπως προκύπτει η αγορά έγινε 10 ημέρες πριν την επίθεση, το διάστημα 6-9 Μαΐου.

Απαντήσεις, αισιοδοξούν ότι θα λάβουν οι ερευνητές και για το ζήτημα της ύπαρξης συνεργού την ημέρα της επίθεσης, καθώς και κατά τη διάρκεια παρακολούθησης του θύματος. Σημαντικό ερώτημα παραμένει ο τρόπος που η 35χρονη κατηγορούμενη προμηθεύτηκε το βιτριόλι.

Συνεχίζει να μην μιλάει η 35χρονη

Η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι επιμένει στο δικαίωμα της σιγής και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καθόλου στην υπόθεση, ενώ βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα στοιχεία που κατάφεραν να ανασύρουν από τις ηλεκτρονικές συσκευές οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να εδραιώνουν περισσότερο την κατηγορία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Λύτρας, σημείωσε ότι «από αυτό προκύπτει το αν κάποιος εν γνώσει του ή όχι την προμήθευσε το καυστικό υγρό και υπό ποιες προϋποθέσεις». «Θα πρέπει να πληροφορηθούμε αν εκτός από αυτήν, τη συγκεκριμένη κατηγορούμενη υπήρχε και άλλος, ο οποίος τη βοήθησε είτε για να παρακολουθεί την Ιωάννα είτε την προμήθευσε το καυστικό υγρό, γνωρίζοντας τον σκοπό για τον οποίο το προόριζε» πρόσθεσε.

Ακόμα ένα χειρουργείο

Από την άλλη πλευρά, η 34χρονη, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, συνεχίζει να ανεβαίνει τον Γολγοθά, καθώς αναμένεται να υποβληθεί στο έβδομο κατά σειρά χειρουργείο.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε από το Θριάσιο στο Γενικό Νίκαιας, όπου εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι δίνουν μάχη για να σώσουν το αριστερό της μάτι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share