Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δύο παιδιά με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία»

Εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

28 Ιουλίου 2020 12:49
Κορωνοϊός: Δύο παιδιά με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εξαπλώνεται η επιδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα χωρίς να κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Δύο παιδιά 9 και 11 χρονών νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις και η νέα εξάπλωσή του παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο παιδιά 9 και 11 χρονών νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα αλλά σε καλή κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Πρόκειται για ένα 11χρονο αγόρι από τη Χαλκίδα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Κυριακή το βράδυ με υψηλό πυρετό και ένα κοριτσάκι από την Αθήνα ηλικίας 9 ετών που προσήλθε στο νοσοκομείο χθες Δευτέρα.

Συναγερμός στη Λέσβο: Τετραμελής οικογένεια θετική στον κορωνοϊό - Έκλεισαν Κέντρο Υγείας και καφετέρια

Συναγερμός στο Πλωμάρι της Λέσβου με μία τετραμελή οικογένεια να εντοπίζεται θετική στον κορωνοϊό, η οποία επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στο εξωτερικό. Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει και στην Αττική μετά την αύξηση των κρουσμάτων, με τους λοιμωξιολόγους να φοβούνται τον υπερδιπλασιαμό τους εντός των επόμενων ημερών

Στο γραφικό χωριό της νότιας Λέσβου ελήφθησαν μέτρα για την αποφυγή διασποράς της νόσου στην κοινότητα, καθώς ένας από τους νοσούντες εργάζεται σε καφετέρια, η οποία έκλεισε, όπως και το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, όπου πήγαν τα μέλη της οικογένειας για εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ένα ζευγάρι ταξίδεψε στη Γεωργία, από όπου κατάγεται η γυναίκα, και επέστρεψε στο νησί στις 13 Ιουλίου. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποβλήθηκαν σε τεστ COVID και βρέθηκαν αρνητικοί. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, και ενώ είχαν επιστρέψει στο Πλωμάρι, ο ένας από τους δύο εμφάνισε χαμηλό πυρετό και υποβλήθηκαν εκ νέου σε τεστ, στο οποίο βρέθηκαν και οι δύο θετικοί.

Θετικό ήταν το τεστ και στο 10χρονο παιδί του ζευγαριού, το οποίο δεν είχε ταξιδέψει μαζί τους, αλλά και συγγενής πρώτου βαθμού του άνδρα, ο οποίος εργάζεται σε καφετέρια του Πλωμαρίου και επίσης παρουσίασε συμπτώματα.

Η εμφάνιση τεσσάρων κρουσμάτων σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, οι οποίες έδωσαν εντολή για καραντίνα της οικογένειας και ιχνηλάτηση όλων των επαφών τους, η οποία ξεκίνησε με την συνδρομή της αστυνομίας. Το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου είναι κλειστό, προκειμένου να γίνει απολύμανση, ενώ έκλεισε και η καφετέρια, όπου εργάζεται το μέλος της οικογένειας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share