Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έλληνας ιερέας: "Καλύτερα τζαμί η Αγιά Σοφιά. Αν δεν ήταν οι Τούρκοι θα είχε πέσει..."

Τα σχόλια δικά σας!

28 Ιουλίου 2020 11:07
Έλληνας ιερέας:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υποστηρίζει πως αν δεν ήταν οι Τούρκοι ο ναός θα είχε πέσει, γιατί οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να τη συντηρήσουν!

Εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί ο λόγος ενός Έλληνα ιερέα ο οποίος αποθεώνει τους Τούρκους, την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν «ασελγεί» εις βάρος του ιερού μνημείου της Ορθοδοξίας, την Αγιά Σοφιά.

Μιλώντας σε πιστούς, ο πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου, μιλά με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τους Τούρκους, λέγοντας αρχικά πως επί τουρκοκρατίας οι Οθωμανοί δεν έκλεισαν κανένα μοναστήρι στην Ελλάδα. Αντίθετα, αυτοί που έκλεισαν εκκλησίες και μοναστήρια ήταν οι Φράγκοι.

«Προτιμώ τον Τούρκο παρά τον Φράγκο», λέει ο Έλληνας ιερέας με περίσσιο θάρρος και θράσος, προκαλώντας το κοινό αίσθημα των Ελλήνων.

Αναφερόμενος δε στην Αγιά Σοφιά, ο πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου υποστηρίζει πως «αν δεν ήταν οι Τούρκοι η Αγιά Σοφιά θα είχε πέσει. Όσο ήταν μουσείο έμπαιναν όλοι με τα κωλοβράκια μέσα και δεν σεβόντουσαν τίποτα. Τώρα θα μπαίνουν και θα βγάζουν τα παπούτσια τους».

Τα λόγια του Έλληνα ιερέα έχουν γίνει viral στην Τουρκία, με τους Τούρκους να τον χαρακτηρίζουν «ήρωα» και να τον αποθεώνουν γιατί δήθεν είπε την αλήθεια.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Προφανώς, ο ιερέας αγνοεί τις εκατοντάδες χιλιάδες σφαγές «απίστων» Ελλήνων Ορθοδόξων, που με κόπους και θυσίες πάλευαν 400 χρόνια να κρατήσουν ζωντανή την Ορθόδοξη πίστη, να κρατήσουν όρθια τη Ρωμιοσύνη.

Αγνοεί ότι οι Τούρκοι βίαζαν Ελληνίδες, σκότωναν μάνες και έπαιρναν τα παιδιά τους, έκαιγαν σπίτια και εκκλησίες, κατέστρεφαν εικόνες, άρπαζαν τα πάντα.

Αν μη τι άλλο αποτελεί ασέβεια και μέγιστη ύβρις να βγαίνει ένας ιερέας, που υποτίθεται μεταλαμπαδεύει το λόγο της Ορθόδοξης πίστης, της αγάπης και του σεβασμού και να αποθεώνει τους σφαγείς του Ελληνισμού. Να μιλά με κολακευτικά σχόλια για τους Τούρκους που το μόνο που έχουν να επιδείξουν στην ιστορία τους είναι γενοκτονίες και αιματηρούς πολέμους. Να θεωρεί «φίλο» το καθεστώς που αυτή τη στιγμή αποτελεί κατοχική δύναμη στην Κύπρο μας και έχει εισβάλει στρατιωτικά σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη, ενώ σφάζει καθημερινά Κούρδους.

Άραγε, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει γνώση για τα λόγια αυτά του ιερέα; Γιατί δεν έχει πάρει ακόμα θέση;

Απαιτείται εδώ και τώρα η ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας να αποφασίσει αν θέλει να έχει στις τάξεις της τέτοιους ιερείς. Ανθρώπους επικίνδυνους για την Ορθόδοξη πίστη και τον Ελληνισμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share