Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Πρόταση-ανατροπή του Κώστα Μπακογιάννη για την Πανεπιστημίου

Τι ζήτησε ο Δήμαρχος;

27 Ιουλίου 2020 21:34
Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Πρόταση-ανατροπή του Κώστα Μπακογιάννη για την Πανεπιστημίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε μια πρόταση, που ανατρέπει τα αρχικά σχέδια για την οδό Πανεπιστημίου, προχώρησε ο Κώστας Μπακογιάννης, με τον ίδιο να περιμένει την έγκριση, βλέποντας την εξέλιξη των έργων για το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, πρότεινε να αποδοθεί μια λωρίδα παραπάνω για τα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου. Η εισήγηση έγινε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, που συζητά την παράταση των μέτρων του Μεγάλου Περιπάτου. Σε λίγο αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία επί τις πρότασης Μπακογιάννη, ενώ πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η προσεχώς πεζοδρομημένη Βασιλίσσης Όλγας.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν βελτιώσεις για το έργο του Μεγάλου Περιπάτου», μετά την ανοικτή επιστολή του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος θέτει 10 όρους για να συνεχίσει να στηρίζει το έργο. Μεταξύ αυτών προτείνει να αποδοθεί μία λωρίδα κυκλοφορίας στην πολύπαθη Πανεπιστημίου.

«Πρέπει να καταλήξουμε στο τι θέλουμε» - Η τοποθέτηση του Γιώργου Πατούλη για τον Μεγάλο Περίπατο

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη και τη δική του τοποθέτηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, που ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι μέχρι το φθινόπωρο πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις, για το πώς θα υλοποιηθεί το σχέδιο.

Ο κύριος Πατούλης επεσήμανε το κίνδυνο, που ελλοχεύει για τις περιοχές του κέντρου, αν δεν υπάρξει ξεκάθαρο πλάνο που να μην της ζημιώσει, ενώ πρόσθεσε πως οι μεγάλες πόλεις πρέπει να γίνουν πιο φιλόξενες, αν και ήδη δεν είναι ενθαρρυντικό πως τα δέντρα έχουν κιόλας ξεραθεί.

«Πρέπει να έχουμε πόλεις πιο φιλόξενες στον πολίτη, τον περιπατητή, τον ποδηλάτη και φιλική προς το περιβάλλον. Δεν πρέπει, όμως, και να βιαζόμαστε, καθώς πρέπει να κάνουμε κινήσεις αποδεκτές στο επιχειρηματικό και ιστορικό κομμάτι.

Ο Μεγάλος Περίπατος είναι ένα μεγάλο οραματικό σχέδιο και είναι καλό το καλοκαίρι να αξιολογηθεί, αλλά το φθινόπωρο πρέπει να έχουμε καταλήξει στο τι θέλουμε, για να μη δούμε ατελείωτες ουρές και επιχειρηματική αδυναμία, σαν συνέπεια, στις περιοχές του κέντρου», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share