Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σοκ: Πέθανε πασίγνωστος σχεδιαστής μόδας (photos)

Θρήνος

27 Ιουλίου 2020 13:12
Σοκ: Πέθανε πασίγνωστος σχεδιαστής μόδας (photos)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής μόδας Κανσάι Γιαμαμότο, ο οποίος θεωρούνταν πρωτοπόρος της βιομηχανίας μόδας της χώρας και έγινε γνωστός από τη συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Μπάουι, πέθανε από λευχαιμία στα 76 του χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η κόρη του.

«Εγκατέλειψε αυτόν τον κόσμο ειρηνικά, περιστοιχισμένος από τους αγαπημένους του», ανακοίνωσε στο Instagram η ηθοποιός Μιράι Γιαμαμότο. Σοκ επικρατεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο με τον θάνατο γνωστής ηθοποιού.

«Στα μάτια μου, ο πατέρας μου δεν ήταν απλώς το αεικίνητο πνεύμα που γνώριζε ο κόσμος, αλλά κάποιος που ήταν πάντα συμπονετικός, καλόκαρδος και τρυφερός».

Ο Γιαμαμότο ήταν γνωστός για τις τολμηρές δημιουργίες του με τα πολύχρωμα μοτίβα και τα έντονα χρώματα.

Διακρίθηκε χάρις στις διεθνείς επιδείξεις μόδας του, από την περίοδο του 1970 και έπειτα και γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση μετά τη συνεργασία του με τον Μπάουι με τις δημιουργίες κοστουμιών για τον φανταστικό χαρακτήρα του, τον Ζίγκι Στάρνταστ. Οι δημιουργίες του Γιαμαμότο συχνά ενσωμάτωναν στοιχεία από τον ιαπωνικό πολιτισμό.

Πέθανε θρυλικός παρουσιαστής

Έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια ένας από τους μακροβιότερους παρουσιαστές της αμερικανικής τηλεόρασης, ο Regis Philbin σε ηλικία 88 ετών. Μια είδηση λίγο μετά και την απώλεια γνωστού καλλιτέχνη.

«Για τη ζεστασιά του, τη θρυλική αίσθηση του χιούμορ και τη μοναδική του ικανότητα να κάνει κάθε μέρα κάτι που θα άξιζε να συζητήσουμε. Ευχαριστούμε τους φαν του για την απίστευτη υποστήριξή τους στην 60χρονη καριέρα του. Ζητούμε μυστικότητα καθώς πενθούμε για την απώλεια του», ανέφερε η οικογένειά του θρυλικού παρουσιαστή.

Γεννημένος στις 25 Αυγούστου 1931, ο Regis Philbin μεγάλωσε στο Μπρονξ και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ, όπου απέκτησε πτυχίο κοινωνιολογίας το 1953.

Ξεκίνησε την καριέρα του στα τηλεοπτικά σόου ως συγγραφέας του «The Tonight Show» στην δεκαετία του 50, ενώ πρωτοεμφανίστηκε στην κάμερα το 1961 στο Σαν Ντιέγκο με το The Regis Philbin Show. Έγινε ευρέως γνωστός ως δευτερεύον μέλος του Joey Bishop στο The Joey Bishop Show. Ο Philbin υπήρξε ο πρώτος οικοδεσπότης του διάσημου τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» από το 1999 έως το 2002.

Μεταξύ των βραβείων που είχε λάβει για την προσφορά του στην αμερικανική τηλεόραση ήταν το Daytime Emmy Award για το talk show Live! το 2001 και το 2011, ενώ έλαβε και βραβεία ως οικοδεσπότης του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;». Επιπλέον, έλαβε τη δική του θέση στο Hollywood Walk of Fame το 2003 και ένα βραβείο Lifetime Achievement από τα Daymy Emmy Awards το 2008.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share