Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» Πέτσα: «Προσεχώς υποχρεωτική η μάσκα σε περισσότερους κλειστούς χώρους» - Παρατείνεται η χρήση της στα σούπερ μάρκετ

Τέλος τα πανηγύρια τον Δεκαπενταύγουστο

27 Ιουλίου 2020 12:44
«Βόμβα» Πέτσα: «Προσεχώς υποχρεωτική η μάσκα σε περισσότερους κλειστούς χώρους» -  Παρατείνεται η χρήση της στα σούπερ μάρκετ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τη διεύρυνση του μέτρου της χρήσης μάσκας και σε περισσότερους κλειστούς χώρους προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες: "Ο κύριος εχθρός βρίσκεται στο εσωτερικό και λέγεται εφησυχασμός" ανέφερε και συμπλήρωσε: "Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, θα γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε περισσότερους κλειστούς χώρους".

Αναφερθείς στην πορεία του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα, όπως την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είχε απαντήσει σε ένα σημαντικό ερώτημα, το οποίο έχει προκύψει μετά την ανακοίνωση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ και άλλους χώρους.

Παρατείνεται η χρήση της στα σούπερ μάρκετ

Νέα απόφαση για την χρήση μάσκας σε σούπερ μάρκετ για πελάτες και εργαζόμενους έλαβε χτες το βράδυ η κυβέρνηση και αναρτήθηκε σε ΦΕΚ. Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό έχει εισηγηθεί η επιστημονική επιτροπή.

Η ισχύς του μέτρου είναι έως τις 4 Αυγούστου ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα δοθεί και νέα παράταση.

Τέλος τα πανηγύρια τον Δεκαπενταύγουστο

Τέλος στα όποια σχέδια για διεξαγωγή πανηγυριών τον Δεκαπενταύγουστο έβαλε ο Νίκος Παπαθανάσης. Την παράταση του μέτρου της απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι το τέλος Αυγούστου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Αυτό σημαίνει πώς δεκάδες πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου δεν θα πραγματοποιηθούν.

Μιλώντας στο Mega o κ.Παπαθανάσης διεμήνυσε ότι η αναστολή των πανηγυριών θα παραταθεί μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενώ η συνεχής αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια χαλάρωσης.

«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορονοϊού» είπε αποκλείοντας μια επανάληψη γενικού lockdown.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ενώ όπως γνωστοποίησε στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι την περίοδο της καραντίνας δεν υπήρξε αισχροκέρδεια, καθώς το υπουργείο παρακολουθούσε συνεχώς τις τιμές και την αγορά, ενώ μίλησε και για ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει ένα μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων. Ο μηχανισμός αυτό θα πραγματοποιεί ελέγχους επί 24ώρου βάσεως κάνοντας ελέγχους σε τιμές, για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν τις παρατυπίες στο 1520.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share