Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: "Καμίνι" η χώρα - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ!

26 Ιουλίου 2020 07:21
Καιρός:

Αίθριος αναμένεται για μία ακόμη ημέρα ο καιρός με το σκηνικό να θυμίζει εξ ολοκλήρου καλοκαίρι και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει έως και τους 37 βαθμούς. Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.Ωστόσο, προειδοποίηση για πτώση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας είχε κάνει και ο Θοδωρής Κολυδάς, δείτε εδώ την πρόγνωση του μετεωρολόγου.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά με βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 21 και 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θεσσαλία και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στον Κορινθιακό δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share