Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Βραζιλία: Αρνητικό το νέο τεστ για κορωνοϊό του Ζαΐχ Μπολσονάρου

Είχε βγει θετικός τρεις φορές

25 Ιουλίου 2020 18:25
Βραζιλία: Αρνητικό το νέο τεστ για κορωνοϊό του Ζαΐχ Μπολσονάρου
Από Δανάη Πάλμου

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο ανακοίνωσε σήμερα πως το αποτέλεσμα από το τεστ για τον κορωνοϊό βγήκε αρνητικό, ύστερα από αρκετές εβδομάδες που πέρασε σε καραντίνα μέσα στην προεδρική κατοικία λόγω προσβολής του από την ασθένεια.

Σε φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπολσονάρο εμφανίζεται με ένα κουτί υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας που θεωρεί ότι συνέβαλε στην ανάρρωσή του, παρά την έλλειψη επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητά του. Στο συνοδευτικό κείμενο τονίζει ότι το τεστ RT-PCR για το Sars-Cov 2 ήταν αρνητικό.

Δεν διευκρινίζεται πότε έγινε η εξέταση, ούτε παραπάνω λεπτομέρειες.

Ο Μπολσονάρο βρέθηκε θετικός τρεις φορές αυτόν τον μήνα στις εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής διάγνωσης στις 7 Ιουλίου για τον COVID-19.

Βραζιλία: Και τρίτος υπουργός θετικός στον κορωνοϊό

Ο υπουργός Ιθαγένειας της Βραζιλίας Ονίξ Λορενζόνι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, και είναι πλέον ο τρίτος υπουργός που μολύνθηκε από τον ιό.

Ο Λορενζόνι, στενός σύμμαχος του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, απέδωσε τα σχετικά ήπια συμπτώματα που παρουσιάζει σε ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας που παίρνει και το οποίο ο ακροδεξιός πρόεδρος προάγει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε υποστηρικτές του σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Ο Αουγκούστο Ελένο, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπολσονάρο, και ο υπουργός Ενέργειας Μπέντο Αλμπουκέρκε έχουν επίσης διαγνωστεί θετικοί στον ιό.

«Αισθάνομαι ήδη τις θετικές επιδράσεις», έγραψε ο υπουργός στο twitter αναφερόμενος στο κοκτέιλ φαρμάκων χλωροκίνης, αζιθρομυκίνης και ιβερμεκτίνης, που παίρνει ως θεραπεία κατά του ιού.

Ο Μπολσονάρο, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα καθώς έχει και αυτός διαγνωστεί με COVID-19, λαμβάνει το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη. Και τα δύο χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ελονοσίας και ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει μετατραπεί σε φανατικό υποστηρικτή της χρήσης τους για τη θεραπεία του κορωνοϊού, παρά την έλλειψη ισχυρών αποδείξεων ότι αυτά είναι δραστικά κατά της νόσου.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ‘εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων’ χρήση φαρμάκων είναι καθιερωμένη στην ιατρική, αρκεί ο ασθενής να συμφωνεί με σαφήνεια», είπε με tweet του ο Μπολσονάρο σήμερα το πρωί, υπερασπιζόμενος τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για μη αποδεδειγμένες θεραπείες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share