Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αγιά Σοφιά: Η κίνηση με νόημα του Ιμάμη με το Οθωμανικό Ξίφος

Προκλητικός!

25 Ιουλίου 2020 12:44
Αγιά Σοφιά: Η κίνηση με νόημα του Ιμάμη με το Οθωμανικό Ξίφος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια κίνηση του ανώτατου Ιμάμη, Ερμπάς, την ώρα της προσευχής στην Αγιά Σοφιά κρύβει πολύ μεγάλους συμβολισμούς όπως επισημαίνει ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων είπε: «Η λαχτάρα του εθνους μας που είχε γίνει βαθιά πληγή τελειώνει». Είπε ακόμα: «Οι πόρτες του τζαμιου της Αγιάς Σοφιάς οπως και στα άλλα τζαμιά της χώρας θα είναι ανοιχτές για όλους τους υπηρέτες του Αλλάχ» και «Όσοι αγγίζουν τα θεμελιώδη αγαθά και τις αξίες είναι καταραμένοι».

Όπως επισημαίνει και θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, ο Ιμάμης ανέβηκε στον άμβωνα μέσα στην Αγιά Σοφιά, υποβασταζόμενος από ένα Οθωμανικό ξίφος. Και αυτή η κίνηση παρουσία όλης της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος συμβολίζει την εκπλήρωση των νεοοθωμανικών ονείρων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε την σχετική ανάρτηση στο Athensmagazine.gr:

«Το μεγάλο τζαμί»: Άλλαξε η πινακίδα στην Αγία Σοφιά

Νέο σόου στην Αγία Σοφία, λίγες μόλις ώρες πριν την πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά από 86 χρόνια, πραγματοποίησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της νέας επίσκεψης του στο ναό την Πέμπτη.

Έτσι, λίγες ώρες πριν τη φιέστα Ερντογάν και τη μουσουλμανική προσευχή εντός του ιστορικού ορθόδοξου μνημείου, ο τούρκος πρόεδρος βρέθηκε εκεί για να επιθεωρήσει τις εργσίες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, πόζαρε μπροστά από τη νέα πινακίδα της Αγίας Σοφίας, που γράφει «μεγάλο τζαμί».

Νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής hurriyet, ο Ερντογάν, αφού μπήκε στον ναό από την πίσω πόρτα, επιθεώρησε τις προετοιμασίες αλλά και το σύστημα ήχου.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Ερντογάν είχε πραγματοποιήσει ακόμα μια επιθεώρηση στις εργασίες στον ναό.

Όπως μετέδιδαν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για τις εργασίες και τις προετοιμασίες που γίνονται στο ιστορικό μνημείο, ενόψει της πρώτης προσευχής.

Ο ίδιος, μάλιστα, είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter, φωτογραφίες από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share