Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μάτι: «Είδα τον γιο μου τον Βίκτωρα να πνίγεται, συνέχισα να κολυμπώ για να σώσω την κόρη μου»

Σοκαριστική περιγραφή!

24 Ιουλίου 2020 12:23
Μάτι: «Είδα τον γιο μου τον Βίκτωρα να πνίγεται, συνέχισα να κολυμπώ για να σώσω την κόρη μου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τη φονική φωτιά στο Μάτι. Μια εθνική τραγωδία με 102 νεκρούς!

Οι ιστορίες των ανθρώπων που πέρασαν μέσα από τη φωτιά εκείνο το δραματικό απόγευμα του 2018, συγκλονίζουν.

Η Αθηνά Μουτάφη, έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί από τις φλόγες μαζί με τον γιο της, την κόρη της και μια φίλη της. Εμεινε αβοήθητη στο νερό επί έξι ώρες. Ο γιος της ο Βίκτωρας δεν τα κατάφερε. Ούτε και η φίλη της. Δυο χρόνια μετά, η περιγραφή της μητέρας που είδε το ένα της παιδί να χάνεται στα κύματα ενώ την ίδια ώρα έπρεπε να βρει δύναμη για να σώσει το άλλο της παιδί, ανατριχιάζει.

«Η γιαγιά τους κάηκε ζωντανή! Τα παιδιά τριγυρνούσαν μόνα τους, άνθρωποι περνούσαν μέσα από τις φλόγες…»

Η Αθηνά Μουτάφη μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ:

«Ήθελα να ουρλιάξω να πέσω μέσα μαζί του να μην βγω έξω, από την άλλη σκεφτόμουν και τη Βάσια, δηλαδή χωρίστηκα στα δύο εγώ μέσα στη θάλασσα… Μπήκα μία και βγήκα δύο, η μία είναι εκεί μέσα ακόμα και η άλλη είναι έξω…».

«Ο Βίκτωρας ήταν πολύ σοκαρισμένος, είχε πάθει πανικό και μου το έλεγε το παιδί μου έλεγε μαμα δεν θα αντέξω, δεν είμαι καλά.. Μετά το δεύτερο-τρίτο κύμα που έψαχνα με τα μάτια μου τον Βίκτωρα, τον είδα να επιπλέει, δεν είχε συναίσθηση, είχε φύγει από τη ζωή. Είχε γυρίσει μπρούμητα πήγα τον σήκωσα τον γύρισα ανάσκελα και εκεί το κατάλαβα γιατί ήταν μαύρος σαν την μπλούζα μου» περιγράφει.

«Και εκείνη τη στιγμή έπρεπε να αποφασίσω τι θα κάνω, ή συνέχιζα και κρατούσα τον Βίκτωρα και θα έχανα και τη Βάσια γιατί ήταν πάρα πολύ σοκαρισμένο το παιδί έβλεπε τον αδερφό της πεθαμένο μέσα στα μάτια της, ήμουν 100% σίγουρη ότι ο Βικτωρας ήταν νεκρός και έπρεπε να αποφασίσω, θα αφήσω τον Βίκτωρα για να συνεχίσω να σώσω την Βάσια και δυστυχώς η ζωή με ανάγκασε να κάνω αυτό που καμία μάνα δεν θέλει να το σκεφτεί..».

Λίγη ώρα πριν, η Αθηνά Μουτάφη, είχε χάσει και τη φίλη της.

«Ήμασταν ώρα μέσα στη θάλασσα, ήμασταν 6 ώρες, στο δύωρο περίπου η φίλη μου εγκατέλειψε, κατάλαβα ότι έχει φύγει από τη ζωή γιατί με έδιωξε εκείνη την ώρα και μου λέει φύγε και πες τα παιδιά μου ότι τα αγαπάω».

Τη θλίψη για τον χαμό του γιου της, συνοδεύει πλέον η οργή και η αγανάκτηση.

«Το λιμενικό εντελώς απών, εννοείται ότι αν υπήρχε από την αρχή ενημέρωση, πυροσβεστικά και λιμενικό ο Βίκτωρας θα ζούσε τώρα. Οι ψαράδες δλδ πως μπήκαν; Ήταν άρα πιο ικανοί οι ψαράδες από το λιμενικό».

Οι άνθρωποι που επέζησαν από την τραγωδία, γίνονται τώρα μάρτυρες των σοκαριστικών ντοκουμέντων για την απόπειρα συγκάλυψης.

«Ήταν συνομιλίες μαφιόζικες, μου έβγαλε ότι είδα έναν από τους δολοφόνους του γιου μου γιατί αν αυτός ο κύριος έκανε σωστά τη δουλειά του και είχε ηθικούς φραγμούς ο Βίκτωρας θα ζούσε τώρα. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω παρα πολύ τον Δημήτρη Λιότσιο. Αφού με την πυροσβσεστική είδαμε τέτοιες αθλιότητες τα περιμένω όλα τώρα δηλαδή να βγει και ένας Λιότσιος για το λιμενικό»!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share