Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Διακοπή στην κυκλοφορία της Αττικής Οδού λόγω φωτιάς

Συναγερμός

23 Ιουλίου 2020 19:01
Διακοπή στην κυκλοφορία της Αττικής Οδού λόγω φωτιάς
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Αττική Οδό στο ύψος της Κάντζας πριν από λίγο, λόγω φωτιάς. Η φωτιά ξέσπασε στο διάζωμα μεταξύ των δύο ρευμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες. Ενώ, πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Κορινθία με τη φωτιά που ξεκίνησε από τις Κεχριές να παραμένει σε έξαρση.

Φωτιά στην Κατεχάκη

Σε εξέλιξη είναι φωτιά στην Κατεχάκη στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα. Ήδη έχουν καταφτάσει στην Κατεχάκη και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς δύο οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ αναμένονται ενισχύσεις. Φωτιά είχε ξεσπάσει και στη Λεωφόρο Αθηνών.

Συναγερμός: Σε αυτές τις 4 περιοχές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς

Συναγερμό σημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει 4 περιοχές, όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Η σήμανση της Γραμματείας αφορά πολύ υψηλού κινδύνου, ή αλλιώς βαθμός «4», αφορώντας την Αττική, μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Αιγαίου, ενώ μια νέα φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα στο Λουτράκι και κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως «σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)
- Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr».

Σε αυτές τις 4 περιοχές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share