Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας: Η απόφαση του για το Αιγαίο

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο»

22 Ιουλίου 2020 18:47
Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας: Η απόφαση του για το Αιγαίο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την ξεκάθαρη αποφασιστικότητα της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο, «όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο», εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Τουρκία, μετά τη λήξη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν.

Παράλληλα, όσον αφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο άρθρο 4, η Τουρκία δηλώνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε χώρες που αγνοούν την ύπαρξη της τουρκικής κοινότητας και τα δικαιώματά της να πλήξουν το περιβάλλον αστάθειας και σταθερότητας.

ΓΕΕΘΑ: «Παραμένουν στο Αιγαίο τα τουρκικά Πολεμικά - Αμετάβλητη η κατάσταση...»

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο.

Τις κινήσεις τους συνεχίζουν να παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ελληνικός στόλος παραμένει σε επιφυλακή στο Αιγαίο και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων, τα οποία βγήκαν στο Αιγαίο μερικές ώρες μετά την έκδοση της παράνομης Navtex με την οποία δεσμεύει περιοχή ΝΑ του Καστελόριζου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες.

Στην Αττάλεια παραμένει το τουρκικό γεωτρύπανο Oruc Reis

Στα ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας έχει αγκυροβολήσει το τουρκικό ερευνητικό γεωτρύπανο Oruc Reis. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, το πλοίο που συνοδεύεται από δύο φρεγάτες του τουρκικού στόλου, δεν έχει μετακινηθεί καθόλου από τη θέση του το τελευταίο 24ωρο, οπότε και εκδόθηκε η τουρκική NAVTEX για την δέσμευση περιοχών νοτιοανατολικά του Καστελορίζου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share