Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να κατεβάζουμε τη μάσκα

Μάθετέ τον και μην ξανακάνετε το λάθος

22 Ιουλίου 2020 15:46
Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να κατεβάζουμε τη μάσκα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα λάθος πολλών εξέθεσε ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ότι πολλοί κατεβάζουμε τη μάσκα, που χρησιμοποιούμε έναντι του κορωνοϊού, εξηγώντας το λόγο που δεν πρέπει να το κάνουμε.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από σχετική εικόνα, ο καθηγητής του LSE εξηγεί το λόγο που δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι όταν θέλουμε να φάμε κάτι σε ένα εστιατόριο, ή χρειάζεται να κάνουμε οτιδήποτε απαιτεί την απομάκρυνσή της από το στόμα και τη μύτη, ενώ οι νεκροί στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 199.

«Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο καθηγητής.

Όπως φαίνεται από την εικόνα, κατεβάζοντας τη μάσκα στο πηγούνι υπάρχει κίνδυνος η εσωτερική πλευρά να μολυνθεί, μεταφέροντας έπειτα βακτήρια και ιούς στο στόμα και τη μύτη μας.

Τι πρέπει να κάνουμε με τη μάσκα στα εστιατόρια; Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται...

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Tuesday, July 21, 2020

«Βόμβα» από τη Ρωσία: «Έχουμε έτοιμο το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κορωνοϊού στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και επιστήμονες του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι «είναι έτοιμο». Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Άμυνας Ρουσλάν Τσάλικοφ , σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Argumenti I Fakti. Παράλληλα, ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου για τον κορωνοϊό, που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

«Οι δικοί μας εμπειρογνώμονες και οι επιστήμονες των αποτελεσμάτων του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι έχουν προβεί στις τελικές αξιολογήσεις των κλινικών δοκιμών. Την στιγμή της έξαρσης όλοι χωρίς εξαίρεση οι εθελοντές, έχοντας αποκτήσει ανοσία στον κορωνοϊό, ένιωθαν φυσιολογικά. Κατά αυτόν τον τρόπο το πρώτο ρωσικό εμβόλιο του νέου κορωνοϊού είναι έτοιμο» δήλωσε ο Τσάλικοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι από κοινού με το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου του κορωνοϊού οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μπουρντένκο με την συμμετοχή 43 εθελοντών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share