Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Βόμβα» στην αγορά: Έρχεται νέο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Όλες οι λεπτομέρειες

21 Ιουλίου 2020 15:31
«Βόμβα» στην αγορά: Έρχεται νέο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα μεγάλο βήμα προχωρά συναιτερισμός ανοίγοντας νέο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Τη δική της αλυσίδα super market σχεδιάζει να ιδρύσει ο συνεταιρισμός αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο FnB Daily ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Παναγιώτης Καλφούντζος «η είσοδός μας σε αυτή την αγορά της λιανικής είχε προγραμματιστεί για νωρίτερα, ωστόσο ο κορονοϊός πήγε πίσω τα σχέδιο», ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως «μέσα στο 2021 αναμένεται να ανοίξουμε το πρώτο κατάστημα supermarket στη Λάρισα». Ενώ, σε μία «αθόρυβη» νέα υπηρεσία που αλλάζει τα δεδομένα προχώρησε ο Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγροτικός συνεταιρισμός ψάχνεται να νοικιάσει το δικό του κατάστημα στη Λάρισα, ενώ θα συνασπιστεί και με άλλους συνεταιρισμούς, προκειμένου να υπάρχει ευρεία γκάμα προϊόντων στα ράφια του. Επίσης, οι τιμές θα είναι άκρως ανταγωνιστικές, καθώς δεν θα υπάρχουν μεσάζοντες.

Ο Παναγιώτης Καλφούντζος σημειώνει πως, μετά το πρώτο κατάστημα στη Λάρισα, αναμένεται σταδιακό άνοιγμα καταστημάτων και σε άλλες περιοχές της χώρας. O Συνεταιρισμός ΘΕΣγη ιδρύθηκε το 2013 από μια ομάδα αγροτών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τα προβλήματα γεωργίας.

Η έδρα του βρίσκεται στην Λάρισα και οι δραστηριότητες του εκτείνονται σε όλη την γεωγραφική περιοχή της Θεσσαλία. Ο ΘΕΣγη αποτελείται από 54 μέλη έχοντας στη διάθεση του πάνω από 25.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης.

Ο Συνεταιρισμός αποσκοπεί, με την ισότιμή και την αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων μελών του στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και προαγωγή τους.

Αναλυτικότερα ο ΘΕΣγη στοχεύει:

ΝΕΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ

Να εξασφαλίσει τον προγραμματισμό της παραγωγής και την προσαρμογή της στη ζήτηση των αγροτικών προϊόντων ιδίως από ποσοτική και ποιοτική άποψη.

Να προωθήσει την συγκέντρωση της προσφοράς και τη διάθεση της παραγωγής των μελών του Συνεταιρισμού

Να μειώσει το κόστος παραγωγής μέσω της επίτευξης οικονομιών κλίμακας

Να βελτιώσει την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων

Να ομαλοποιήσει τις τιμές παραγωγού

Να προωθήσει τους κώδικες της ορθής γεωργικής πρακτικής αλλά και τεχνικές παραγωγής και διαχείρισης των διαφόρων μέσων παραγωγής με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον

Να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του γεωργικού εξοπλισμού των μελών μέσω της κοινής χρήσης ή της ανταλλαγής εργασίαςΟι παραγωγοί μας

Με 54 μέλη αγρότες-παραγωγούς, καλλιεργήσιμες εκτάσεις άνω των 25.000 στρεμμάτων και με μια μεγάλη ποικιλία καλλιεργούμενων ειδών φυτών, ο Συνεταιρισμός έχει ως έδρα τη Λάρισα αλλά εκτείνεται γεωγραφικά σε όλη τη Θεσσαλία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share