Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη

Συμβαίνει τώρα

21 Ιουλίου 2020 14:45
Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη και, συγκεκριμένα, στο Αντισκάρι της Φαιστού, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε συναγερμό.

Επί ποδός βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, αποτελούμενη από 25 πυροσβέστες, 9 οχήματα και τους άνδρες δύο πεζοπόρων τμημάτων. Παράλληλα, έχει κινητοποιηθεί και η Πολιτική Προστασία, ενώ φωτιά υπάρχει και στη Λέσβο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Οι φλόγες έχουν εκδηλωθεί σε πλαγιά και καταστρέφουν στο πέρασμά τους χορτολιβαδική και καλλιεργήσιμη έκταση.

Πηγή: Cretalive.gr

Συναγερμός: Αυτές είναι οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Συναγερμός προκύπτει από την Πολιτική Προστασία, η οποία προειδοποιεί για τις περιοχές, όπου σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η Γενική Γραμματεία, όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, εξέδωσε τον χάρτη με τα μέρη, που πρέπει να βρίσκονται σε μεγαλύτερη επιφυλακή, ενώ μια συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε «πορτοκαλί» συναγερμό, ήτοι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου και λίγο πριν από τον «κόκκινο», ενώ στην Άνδρο υπήρξε έντονη κινητοποίηση με εκκένωση ακόμη και οικισμών.

Οι περιοχές της Πελοποννήσου, των περισσότερων κεντρικών, των δυτικών και βορείων τμημάτων της χώρας βρίσκονται από χαμηλή έως μεσαία κατηγορία κινδύνου. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι η κατάσταση εκεί είναι λιγότερο επίφοβη, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Οι περιοχές, όμως, που κινδυνεύουν είναι η Αττική, η Βοιωτία, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τα περισσότερα τμήματα της Κρήτης, έχοντας «κίτρινο» συναγερμό στο μεγαλύτερο κομμάτι τους. Αυτό σημαίνει, πως βρίσκονται σε απλά υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά.

Υπάρχει, όμως, και η περίπτωση της Ικαρίας, η οποία βρίσκεται στον «πορτοκαλί» συναγερμό, κάτι που θέτει σε πλήρη επιφυλακή τις Αρχές του νησιού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share