Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Τον έδειραν, του έκαψαν το σπίτι και του έκλεψαν το αυτοκίνητο... επειδή φοβούνταν τον κορωνοϊό

Αδιανόητο περιστατικό!

21 Ιουλίου 2020 14:16
Απίστευτο: Τον έδειραν, του έκαψαν το σπίτι και του έκλεψαν το αυτοκίνητο... επειδή φοβούνταν τον κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Απίστευτο είναι το σκηνικό, που εκτυλίχθηκε στην Αργεντινή με έναν νοσοκόμο, ο οποίος ανέρρωσε μεν από τον κορωνοϊό, αλλά οι συμπολίτες του έμελλε να... τον στείλουν ξανά στο νοσοκομείο, καθώς υπό τον φόβο της μόλυνσης τον έδειραν, ενώ έκαψαν το σπίτι του και έκλεψαν το αυτοκίνητό του.

Ο Ντάνιελ Πόρο είχε διαγνωστεί με τον ιό στις 19 Ιουνίου και πέρασε 14 ημέρες στο νοσοκομείο, λαμβάνοντας θεραπεία. Εν συνεχεία, το νέο τεστ όπου υποβλήθηκε ήταν αρνητικό, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να πάει στο σπίτι της μητέρας του για περαιτέρω ανάρρωση, προτού κατευθυνθεί στο δικό του σπίτι, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη με Ελληνοαμερικανίδα να παλεύει.

Προχωρώντας στην οικία του, όμως, οι κάτοικοι τον είδαν και φοβήθηκαν, ότι θα διασπείρει τον ιό στη γειτονιά, καθώς αποτελεί έναν από τους ουκ ολίγους υγειονομικούς από συγκεκριμένη κλινική, όπου εργαζόταν και παρατηρήθηκε μια έξαρση κρουσμάτων. Η κλινική, μάλιστα, είχε κλείσει στις 10 Ιουνίου και μέχρι πριν από μερικές ημέρες, έχοντας μετατραπεί σε υγειονομική «βόμβα».

Ο Πόρο, με δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα, ανέφερε πως το σκηνικό της επιστροφής του δεν άρεσε καθόλου στους γείτονές του, οι οποίοι επιδόθηκαν σε κλωτσιές και γροθιές, με αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο εξαιτίας των τραυμάτων του, έχοντας χάσει και προσωρινά τη μνήμη του.

Η ταλαιπωρία του δεν έχει τέλος εκεί. Οι συμπολίτες του έσπευσαν, ύστερα, να κάψουν το σπίτι και να κλέψουν το αυτοκίνητό του, ενώ προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει συλλήψεις.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, υπάρχουν προς το παρόν 126.755 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.260 θάνατοι, ενώ στην περιοχή Νεκέν, από όπου βρίσκεται ο Πόρο, υπάρχουν 842 κρούσματα και 22 θάνατοι.

Κορωνοϊός: Χιλιάδες περνούν από τα σύνορα της Κακαβιά χωρίς έλεγχο! (video)

Χιλιάδες άνθρωποι από την Αλβανία πέρασαν χθες Δευτέρα από την Κακαβιά, χωρίς κανένα έλεγχο. Όπως κατέγραψε η κάμερα του MEGA, φτάνουν στα σύνορα με λεωφορεία και στη συνέχεια περνούν πεζοί τα σύνορα.

Παρά το γεγονός ότι οι διελεύσεις από την Αλβανία αυξάνονται, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποχώρησαν. Κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος δεν πραγματοποιείται πλέον στην Κακαβιά.

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής είναι ανάστατοι και φοβούνται τα χειρότερα. Έως τις 18 Ιουλίου 8 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κακαβιά και 170 στον Προμαχώνα.

Η αύξηση των διελεύσεων την τελευταία εβδομάδα στις 12 χερσαίες πύλες της χώρας, σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Συγκεκριμένα 20.331 διελεύσεις έγιναν από Αλβανία, 8049 από Βουλγαρία, 16358 από Βόρεια Μακεδονία και 4235 από Τουρκία, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται εκείνες από Προμαχώνα.

Έτσι, Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας, εισηγήθηκαν νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής και οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται να συμπληρώνουν το PLF καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης.

Τέλος οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου.

Από σήμερα και κάθε Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς επιστρέφει στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που θα λαμβάνουν οι αρχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share