Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος: Πέθανε κορυφαία συγγραφέας

Θλίψη!

21 Ιουλίου 2020 12:47
Θρήνος: Πέθανε κορυφαία συγγραφέας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον κόσμο των γραμμάτων, αφού κορυφαία συγγραφέας έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας άπαντες στη θλίψη.

Ο λόγος γίνεται για τη Ζόζεφιν Κοξ, η οποία πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Η ίδια είχε δημοσιεύσει στην καριέρα της 60 βιβλία, πουλώντας πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα, με ουκ ολίγα best seller στο ενεργητικό της, όπως το «Two Sisters», το «The Beachcomber» και το «Her Father's Sins».

«Άφησε μια μεγάλη κληρονομιά, όχι μόνο μέσα από τις ιστορίες της που άγγιξαν το κοινό, αλλά και ως μια γυναίκα που ξεκίνησε με ταπεινότητα κι έφτασε να δημιουργεί best sellers», ανέφερε η Κίμπερλι Γιανγκ στην ανακοίνωσή της, αποχαιρετώντας την, ενώ έτερος σπουδαίος συγγραφέας επίσης έφυγε από τη ζωή.

Η ίδια ανέφερε πως «είχε επαφή μέσω αλληλογραφίας με πολλούς αναγνώστες της, με τις δύο πλευρές να είναι πάντα πιστές η μία στην άλλη. Κέρδισε τη θέση της ως η πιο αγαπημένη συγγραφέας και έτσι θα τη θυμόμαστε πάντα».

Η Ζόζεφιν Κοξ γεννήθηκε στο Μπλάκμπερν, σε μια οικογένεια με 10 παιδιά, ενώ παντρεύτηκε το σύζυγό της, Κεν, μόλις στα 16 της, έχοντας δύο γιους. Με το που τα παιδιά πήγαν στο σχολείο, εκείνη αποφάσισε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο, κερδίζοντας μια θέση στο Κέιμπριτζ.

Έγινε φιλόλογος και δημοσίευσε, ενώ εργαζόταν στο συγκεκριμένο επάγγελμα, το πρώτο της μυθιστόρημα, αρχίζοντας να ξεχωρίζει από τότε, για να γίνει μια κορυφαία συγγραφέας στο είδος της.

Θλίψη: Πέθανε κορυφαίος συγγραφέας

Τη θλίψη σκορπίζει σε όλο τον κόσμο ο θάνατος σπουδαίου συγγραφέα, ο οποίος μάλιστα ήταν μόλις 55 ετών, φέρνοντας το πένθος στον κόσμο της λογοτεχνίας.

Ο λόγος γίνεται για τον Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, ο οποίος νικήθηκε από τον καρκίνο. Ο συγγραφέας από τη Βαρκελώνη ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Λος Άντζελες και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή. Ο ίδιος αποτέλεσε, μάλιστα, έναν εκ των Ισπανών συγγραφέων με τη μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία στη νέα χιλιετία, με ένα βιβλίο που δημοσίευσε το 2001 να μετρά πάνω από 15 εκατομμύρια πωλήσεις, ευρισκόμενο μόνο πίσω από τον Δον Κιχώτη.

Ο Θαφόν εμφάνισε τα πρώτα του συμπτώματα το 2018 και δέχθηκε θεραπεία στις ΗΠΑ, όπου ζούσε έκτοτε. Ύστερα από δύο χρόνια πάλης με τον καρκίνο, όμως, δεν τα κατάφερε και κατέληξε, ενώ πρόσφατα πέθανε πασίγνωστος Έλληνας συγγραφέας.

«Σήμερα είναι μια δυσάρεστη μέρα για όλη την ομάδα, που τον γνώρισε και δούλεψε μαζί του για 20 χρόνια, όπου έδειξε επαγγελματισμό και ομαδικό πνεύμα. Ήταν ένας από τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείες», αναφέρεται στην ανακοίνωση για το θάνατό του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share