Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

"Βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο": Τραγικές εξελίξεις για τον 56χρονο από την επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι τρεις τραυματίες

21 Ιουλίου 2020 11:18
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξαιρετικά κρίσιμη για τη ζωή του χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας ενός εκ των τριών εφοριακών που δέχθηκαν επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» από το απόγευμα της 16ης Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, «ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται στη Β' Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο» και «η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη ζωή του».

Σύμφωνα με το ίδιο ανακοινωθέν, «η ασθενής Π. Θ. 67 ετών νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση κατόπιν χειρουργικής επέμβασης που διενεργήθηκε τη Δευτέρα από ιατρική ομάδα αποτελούμενη από γναθοχειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο, οφθαλμίατρο κατά την οποία έγινε καθαρισμός και διορθωτική αποκατάσταση του τραύματος στο πρόσωπο» και «παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και νευροχειρουργική παρακολούθηση», ενώ «η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι εκτός κινδύνου και σήμερα παίρνει εξιτήριο από τη Νευροχειρουργική Κλινική».

Κοζάνη: Προφυλακιστέος ο 45χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε υπαλλήλους Εφορίας

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, ο 45χρονος δράστης της αποτρόπαιης επίθεσης εις βάρος υπαλλήλων της ΔΟΥ Κοζάνης.

Για περίπου 4 ώρες έμεινε ο 45χρονος στο δικαστικό Μέγαρο της Κοζάνης, όπου υπήρχε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη. Οι τρεις εφοριακοί που δέχτηκαν την επίθεση μεταφέρθηκαν το βράδυ της Πέμπτης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 56χρονος εφοριακός, ενώ σοβαρά είναι τα τραύματα και των δυο γυναικών, μια εξ αυτών μάλιστα έχει χάσει το ένα της μάτι.

Επίθεση με τσεκούρι: «Δε θα σας πω τίποτα», έπεφτε στο πάτωμα και αρνούταν να σηκωθεί - «Σφίγγα» ο 45χρονος

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα το πρωί ο 45χρονος, ο οποίος εισέβαλε στην εφορία Κοζάνης και επιτέθηκε με τσεκούρι εναντίον υπαλλήλων.

Ο κατηγορούμενος δε συνεργάστηκε καθόλου με τις αρχές, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ότι «δε θα σας πω τίποτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, αναφέρουν πως κάποιες στιγμές οι αστυνομικοί χρειάστηκε να τον πάνε… σηκωτό στο γραφείο του εισαγγελέα, καθώς έπεφτε στο πάτωμα και αρνούταν να σηκωθεί. Αρνήθηκε επίσης την παρουσία δικηγόρου, ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share