Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βραζιλία: Και τρίτος υπουργός θετικός στον κορωνοϊό

Το γνωστοποιήσε ο ίδιος

20 Ιουλίου 2020 21:10
Βραζιλία: Και τρίτος υπουργός θετικός στον κορωνοϊό

Ο υπουργός Ιθαγένειας της Βραζιλίας Ονίξ Λορενζόνι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, και είναι πλέον ο τρίτος υπουργός που μολύνθηκε από τον ιό.

Ο Λορενζόνι, στενός σύμμαχος του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, απέδωσε τα σχετικά ήπια συμπτώματα που παρουσιάζει σε ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας που παίρνει και το οποίο ο ακροδεξιός πρόεδρος προάγει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε υποστηρικτές του σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Ο Αουγκούστο Ελένο, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπολσονάρο, και ο υπουργός Ενέργειας Μπέντο Αλμπουκέρκε έχουν επίσης διαγνωστεί θετικοί στον ιό.

«Αισθάνομαι ήδη τις θετικές επιδράσεις», έγραψε ο υπουργός στο twitter αναφερόμενος στο κοκτέιλ φαρμάκων χλωροκίνης, αζιθρομυκίνης και ιβερμεκτίνης, που παίρνει ως θεραπεία κατά του ιού.

Ο Μπολσονάρο, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα καθώς έχει και αυτός διαγνωστεί με COVID-19, λαμβάνει το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη. Και τα δύο χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ελονοσίας και ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει μετατραπεί σε φανατικό υποστηρικτή της χρήσης τους για τη θεραπεία του κορωνοϊού, παρά την έλλειψη ισχυρών αποδείξεων ότι αυτά είναι δραστικά κατά της νόσου.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ‘εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων’ χρήση φαρμάκων είναι καθιερωμένη στην ιατρική, αρκεί ο ασθενής να συμφωνεί με σαφήνεια», είπε με tweet του ο Μπολσονάρο σήμερα το πρωί, υπερασπιζόμενος τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για μη αποδεδειγμένες θεραπείες.

Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 11 νέα κρούσματα;

Ανακοινώθηκε σήμερα γραπτώς από τον ΕΟΔΥ, ότι υπάρχουν 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και συνολικά ανέρχονται σε 4.012.

Σήμερα, 20/7/2020 δηλώθηκαν 11 επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

  • δυο (2)κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου”.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share