Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκ: Βρέφος πέθανε για 6 δευτερόλεπτα - Οι 82 μέρες στη ΜΕΘ και το θαύμα της ζωής

Γεννήθηκε μόλις 26 εβδομάδων, ζυγίζοντας μόλις 625 γραμμάρια

20 Ιουλίου 2020 09:42
Σοκ: Βρέφος πέθανε για 6 δευτερόλεπτα - Οι 82 μέρες στη ΜΕΘ και το θαύμα της ζωής
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Βρέφος πέθανε για 6 δευτερόλεπτα, πέρασε 82 ημέρες στην εντατική και επέζησε! Η μικρή ηρωίδα γεννήθηκε μόλις 26 εβδομάδων, ζυγίζοντας μόλις 625 γραμμάρια. Ενώ, σε ένα έγκλημα που ξεπερνάει ακόμη και τον πιο αρρωστημένο νου προέβησαν εξτρεμιστές στο Μπανγκλαντές, καθώς ξέθαψαν ένα νεκρό βρέφος μόλις 3 ημερών!

Οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες για να τα καταφέρει, ωστόσο εκείνη διέψευσε κάθε ιατρική γνωμάτευση. Ήταν τόσο πρόωρη η γέννησή της, που γεννήθηκε χωρίς νύχια, τα μάτια της δεν είχαν σχηματιστεί ακριβώς ενώ το δέρμα της ήταν λεπτό σαν χαρτί και ημιδιαφανές.

Όταν πέρασαν 5 εβδομάδες στην Εντατική, ο πατέρας της, κατάφερε να την επισκεφτεί. Το βρέφος έπαθε ανακοπή μπροστά στον πατέρα της ωστόσο οι γιατροί κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή ωστόσο οι περιπέτειες δεν είχαν τελειώσει εκεί. Αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο κατάφερε να τα ξεπεράσει και αυτά!

5 μηνών βρέφος «νίκησε» τον κορωνοϊό - Έπειτα από 54 ημέρες στο νοσοκομείο και 32 ημέρες σε κώμα

Βρέφος μόλις πέντε μηνών, έπειτα από 54 ημέρες στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τις 32 βρισκόταν σε τεχνητό κώμα λόγω του κορωνοϊού, πηγαίνει στο σπίτι του νικητής. Ενώ, ανείπωτη θλίψη επικρατεί στη Νότια Αφρική με ένα βρέφος μόλις 2 ημερών να πεθαίνει από τον κορωνοϊό και έγινε έτσι ένα από τα μικρότερα ηλικιακά θύματα του φονικού ιού.

«Είχε κάποια δυσκολία στην αναπνοή και οι γιατροί πίστευαν ότι ήταν βακτηριακή λοίμωξη. Αλλά το φάρμακο δεν λειτούργησε και χειροτέρευσε. Τότε εγώ και η σύζυγός μου αποφασίσαμε να τον πάμε σε άλλο νοσοκομείο και του έκαναν τεστ. Ήταν κορωνοϊός», δήλωσε ο Wagner Andrade.

Άγνωστο παραμένει πώς κόλλησε ο μικρός τον ιό. Σύμφωνα με τον πατέρα του μπορεί να εκτέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε σπίτι συγγενή.

«Η γυναίκα μου παρατήρησε θόρυβο στην αναπνοή του. Καλέσαμε γιατρούς και μία από αυτούς μας είπε να ηχογραφήσουμε την ανάσα του. Όταν το άκουσε, μας είπε να πάμε αμέσως στο νοσοκομείο». Ο Andrade και η σύζυγός του, Viviane Monteiro, λένε ότι ήταν ένα «θαύμα» που ο Dom ανέκαμψε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share