Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα στοιχεία για τον "ψευτογιατρό": Αυτή είναι η ψεύτικη ταυτότητα που εξαπατούσε τα θύματα του (Video)

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

20 Ιουλίου 2020 08:54
Νέα στοιχεία για τον
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τα στοιχεία που προκύπτουν γύρω από τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού. Επίσης, «άφωνοι» έμειναν οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής από το "φαρμακείο" της ψεύτικης ελπίδας που είχε σε ένα μεταλλικό ερμάριο στο πολυτελές σπίτι του ο "μαϊμού" - γιατρός.

Ο ψευτογιατρός του Κορωπίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, εμφανιζόταν ως μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, έχοντας μάλιστα τυπώσει και ταυτότητα με το όνομά του και συγκεκριμένη ιδιότητα.

Στην ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο 47χρονος για να πείθει τα ανυποψίαστα θύματά του, αναγραφόταν το όνομά του, η υποτιθέμενη ειδικότητά του ως νευροογκολόγος νευροχειρουργός, η ημερομηνία εγγραφής του ως μέλος στις 11 Ιανουαρίου του 2011 και ο αριθμός μητρώου.

Μόνο που η ταυτότητα είναι και αυτή ψεύτικη, όπως επιβεβαίωσε στο SΤAR, η Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

«Ο 47χρονος δεν ήταν ποτέ μέλος μας»

Όπως δήλωσε στο SΤΑR ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, «δε θα μπορούσε να είναι μέλος μας από τη στιγμή που δεν είναι γιατρός γιατί υπάρχει αυστηρός έλεγχος για όλους τους εκπαιδευόμενους».

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση για τα μέλη γιατί δεν έχουμε ταυτότητες για τα μέλη μας. Φαίνεται μόνο από τη σελίδα».

Γιος θύματος: «Κορόιδευε τον πατέρα μου»

Τα ψέματα του Κόντου δεν ηταν τελειωμό. Με την ειδικότητα του ογκολόγου ομοιοπαθητικού εμφανίστηκε σε ένα από τα θύματά του, τον 76χρονο που ήταν βαριά άρρωστος.

«Κοιτώντας τις εξετάσεις του πατέρα μου μας είπε ότι θα τον κάνει καλά. Μας είπε ότι θα προσπαθήσει να μειώσει τον όγκο ώστε να είναι εγχειρίσιμος» είπε ο γιος του 76χρονου.

«Όσο πέρναγε ο καιρός, ο πατέρας μου κατέπεφτε και ο Κόντος, ενώ είχε πάρει τη δεύτερη δόση των 15.000 ευρώ, μας είπε ότι τελικά ο πυρετός προέρχεται από σταφυλόκοκκο και να μπούμε σε μία κλινική. Σε αυτή την κλινική δεν υπήρχε γιατρός παρά μόνο νοσηλευτές. Μας πήρε 3.500 ευρώ για δύο εβδομάδες νοσηλείας».

Κούγιας: «Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια εγκληματική συμπεριφορά»

Όπως είπε ο δικηγόρος των θυμάτων του ψευτογιατρού, δεν έχει συναντήσει ποτέ στην καριέρα του τέτοια εγκληματική συμπεριφορά. Οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό έχουν ξεπεράσει τις 50 και συνεχώς καταθέτουν άνθρωποι που πίστεψαν ότι ήταν γιατρός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share